Inflacija u 2011. 2,3 posto

kruh-kupnja-50-kuna-midiPotrošačke cijene su u prosincu na mjesečnoj razini pale 0,4%, a u odnosu na isti lanjski mjesec porasle 2,1%

Stopa inflacije u prošle je godine iznosila 2,3% u odnosu na 2010., objavio je danas Državni zavod za statistiku. Cijene su u odnosu na studeni pale 0,4 posto, a na godišnjoj razini porasle 2,1 posto.

U prosincu su u odnosu na studeni, najviše pale cijene odjeće i obuće, kao rezultat blagdanskih i sezonskih sniženja, a u su prosjeku bile niže za 4,2%, cijene komunikacija (akcijske ponude), koje su pale za 2,3%, cijene prometa (niže cijene benzina), koje su u prosjeku niže za 1,0% te cijene pokućstva, opreme za kuću i redovitog održavanja (blagdanske akcije), koje su u prosjeku niže za 0,2%.

Na godišnjoj je razni cijena prehrane porasla 3,7 posto, odjeće 1,6 posto, a goriva i energije 3,1 posto, prema podacima DZS-a.

U odnosu na 2010., cijene hrane su prošle godine  porasle 3,5 posto, a cijene goriva i energije 2,7 posto, dok su cijene odjeće pale za 3,1 posto. (Bankamagazin)

Komentari

  1. Soso kaže

    Ecco.. pure il temporale ora? Tra poco doevrmo aspettarci data center fermi per un alimentatore rotto o una RAM guasta?!?!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *