Intimea Hygieia: Intimna higijena na prirodnoj bazi

774

intimeaintimea-jasmineIntimea Hygieia tekući krem sapun za intimnu njegu rađen je na prirodnoj bazi i svojim je sastavom prilagođen sluznici rodnice, ne sadrži alergene te nježno njeguje intimne dijelove.

Uz proizvod Intimea Hygieia, koja je na tržištu 20 godina bila poznata kao Hygieia Intima, u ponudi se nalaze još i varijante Intimea Jasmine i Intimea Teen.

Ponekad ozbiljni zdravstveni problemi i infekcije mogu biti povezani s nepravilnom intimnom higijenom. Svakodnevnom pravilnom intimnom njegom održavamo prirodnu ravnotežu i svježinu intimnog dijela tijela.

Dobre bakterije Lactobacillus vaginalis koje nastanjuju sluznicu tog područja sprječavaju razvoj patogenih bakterija uzročnika bolesti. Za postojanje “dobrih” bakterija potrebni su kiseli uvjeti (pH=3,5-4,8) kako bi one zadržale prirodnu obranu rodnice od infekcija.

Narušavanjem kiselosti i remećenjem obrambene ravnoteže može doći do razmnožavanja patogenih bakterija ili pojave gljivica te do infekcija. Prvi znaci da je došlo do infekcije i da trebamo posjetiti ginekologa su svrbež, peckanje, iscjedak neugodna mirisa.

Posebnu pažnju intimnoj higijeni treba posvetiti za vrijeme mjesečnice i nakon bavljenja sportom jer povećano znojenje povećava rizik od gljivičnih infekcija.

Vrlo je važno jednom dnevno pranje intimnih dijelova tijela obavljati sredstvima koji su svojim sastavom i pH vrijednošću prilagođeni sluznici rodnice. Sredstvo za pravilnu intimnu njegu treba ispunjavat sljedeće uvijete: pravilnu fiziološku kiselost (fiziološki pH 3,5-4,8), ne smije isušivati i iritirati rodnicu nakon pranja.

Za intimnu njegu ne preporučuje se korištenje uobičajenih sredstava za čišćenje tijela jer nisu prilagođena svojim sastavom i pH vrijednošću njezi intimnih dijelova.

Intimea je nastala kao plod rada hrvatskih biokemičara i liječnika. Jedan od sastojaka Intimea je dalmatinska kadulja koja djeluje protuupalno, antiseptički i antibakterijski. Maslinovo ulje sprječava isušivanje rodnice i djeluje zaštitno. Ne sadrži parfeme. Intimea Hygeia je redizajnirana Hygieia Intima koju već gotovo 20 godina koriste milijuni žena.

Najpopularniji je proizvod Intimea Classic. Prošle godine lansiran je Intimea Jasmin I Intimea Teen. S Intimea Teen razvijena je nova linija koja je namijenjena mladim djevojkama čija edukacija i svjesnost o intimnoj njezi je važna u toj dobi.

Intimea Jasmin je mirisno drugačiji proizvod a pri tome su zadržane sve karakteristike Intimea Hygieie, dok su iz mirisne komponente uklonjeni alergeni kako biste mogli bezbrižno uživati u blagotvornosti mirisa jasmina.

Intimea Teen prati istu filozofiju proizvoda kao Intimea Hygieia ili Intimea Jasmine s razlikom u organoleptici i prilagodbi ukusu teenagera.

Proizvodi za intimnu njegu:

– Intimea tekući krem sapun 200 ml (Cijena: 27,90 kn),

– Intimea Jasmin tekući krem sapun 200 ml (Cijena: 27,90 kn),

– Intimea TEEN tekući krem sapun 200 ml (Cijena: 27,90 kn),

– Intimea vlažne maramice, 1/20 (Cijena: 19,90 kn),

– Intimea vlažne maramice u pojedinačnom pakiranju, 1/10 (Cijena: 16,90 kn).

“Intimea brend je razvio doktor medicine i po tome se razlikuje od ostalih proizvoda iz te kategorije, hrvatski je proizvod te je vrlo prepoznatljiv i popularan. Upravo zbog činjenice da ga je razvio dr. Emin Džanić brend ulijeva povjerenje ženama”, ističe Marija Lizak, Marketing Manager u Orvas plusu, distributeru palete Intimea Hygieia proizvoda.

1 COMMENT

  1. Kupila sam vaš proizvod Intimea Hygieia sapun za intimnu njegu sa ph 4.0 ali na kutiji a ni flašici nigdje nisam našla natpis da je proizvod klinički ispitan-ginekološki ispitan ???

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here