Kandit ove godine planira rast prihoda za 20 posto

102

kandit-cokolada-proizvodnja-midiOsječki Kandit d.o.o. za proizvodnju bombona i čokolade, tvrtka koju je krajem svibnja prošle godine preuzela Mepas Grupa, a potom imenovala i novu upravu na čelu s Mariom Müllerom te započela opsežan proces restrukturiranja i racionaliziranja poslovanja, poslovnu 2011. godinu završio je s ukupnim prihodom od 127 milijuna kuna.

– Važno je naglasiti da je u drugoj polovini godine zaustavljen pad realizacije te su ostvareni preduvjeti za rast prihoda na svim tržištima. Iako je poslovanje završilo s kumulativnim gubitkom, optimistični planovi za ovu godinu najavljuju snažan rast. Ovakav rezultat je planiran i zadovoljavajući te je dokaz naših dobrih procjena nakon ulaska u tvrtku. Ne smijemo zaboraviti na evidentan pad hrvatskog tržišta konditorskih proizvoda u okruženju, u čije zemlje Kandit izvozi oko polovine svoje proizvodnje – ističe Müller.

Pritom izražava očekivanja da će u 2012., kao i godinama poslije, nastaviti trend rasta prodaje započet u posljednjih nekoliko mjeseci prošle godine. Planirani rast bit će rezultat uvođenja novih proizvoda, redizajna i kontinuirane prilagodbe i komunikacije s tržištem.

U ovoj godini Kandit planira čak 20-postotni rast realizacije u odnosu prema 2011., što, naravno, neće biti nimalo lako ostvariti pokraj snažne konkurencije na tržištu, ali i nemogućnosti utjecaja na rast cijena inputa, poglavito kakaovca, mlijeka, šećera i energenata.

Pritom, uvjeren je Müller, tvrtka bi trebala već za ovu, a poglavito u idućim godinama, ostvarivati dobit u poslovanju, rezultat koji bi za novog vlasnika Kandita zasigurno trebao biti zadovoljavajući.

– Uz nove projekte koje smo već predstavili potrošačima, poput Rum pločica Maxi, Mentol bombona i cjelokupne kolekcije za slastice Kandit Dessert Chef, najavljujemo nove proizvode u nekoliko kategorija. Prvi od njih je nova, veća i ljepša bombonijera Kandit For You. Ovaj poznati proizvod upravo predstavljamo trgovcima kako bi njime za Valentinovo osvojili nove i zadovoljili postojeće potrošače. Sa svakim novim projektom ulazimo kroz snažnu marketinšku kampanju, postajemo jači i pokazujemo naše opredjeljenje da rastemo na vlastitim brendovima kroz vlastiti marketinški pristup – kaže direktor Müller. (Glas Slavonije)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here