Karolina ove godine dobiva novu liniju za proizvodnju Moto keksa

18

moto-keksi-midiZagrebački Kraš nastavlja najavljena ulaganja u osječku Karolinu. Nedavno je, kako doznaje Glas Slavonije, završena integracija informatičkog sustava, što je bio i jedan od osnovnih preduvjeta za uvođenje novih tehnologija.

– Trenutno smo u fazi pregovora s dobavljačima o nabavi nove linije za proizvodnju Moto keksa, čime će se značajno unaprijediti tehnološki procesi te još i više i kvaliteta tog proizvoda, izjavila je Marica Vidaković, prokuristica Kraša, te je dodala kako je jedan od planova ove godine bazirati se na više od jednog Karolininog najjačeg branda – Jadro i Moto kekse.

Zagrebački Kraš postao je vlasnikom Karoline, koja je u samo nekoliko godina promijenila tri vlasnika i koju je preuzeo u vrlo derutnom stanju, službeno lani 1. travnja.

Odmah se krenulo i s ulaganjima te je u samo pet mjeseci investirano u nove tehnologije pet milijuna eura i zaposleno 50 novih radnika, na čemu se, prema najavama, neće stati jer, kako navodi Vidaković, kako rastu ulaganja tako će rasti i potreba za novim radnicima, prije svega stručnim kadrom.

Ulaganja u modernizaciju tvrtke inače su predviđena u tri faze, a sveukupno je za to planirano izdvojiti 15 milijuna eura. Prošlo ljeto postavljene su dvije nove linije za proizvodnju vafla na kojima se proizvode Kraševe napolitanke, s kojih se proizvodi između 500 i 600 tona novih proizvoda, od čega 30 posto za inozemna tržišta.

Uložena su lani i značajna sredstva u vrlo zahtjevne građevinske radove, sagrađena nova trafostanica, klimatizirani svi pogoni radi poboljšanja uvjeta rada, čemu Kras i inače poklanja veliku pažnju, objedinjena su Kraševa i Karolinina skladišta te drugo.

marica-vidakovic-midiKada smo ušli u Karolinu primijetili smo i da nije bio vrednovan rad, kako je to inače u cijeloj Kraš grupi. To smo nedavno promijenili, proveli smo sistematizaciju radnih mjesta prema znanju i stručnosti, u čemu smo i uspjeli. Tako smo uveli i mogućnost stimulacije za bolji i kvalitetniji rad, ali i destimulacije za nerad. Unificirali smo radna mjesta u Kraš grupi, kazala je Vidaković, te istaknula kako jedino plaće za ista radna mjesta u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru, gdje je njihova članica tvrtka Mira, nisu iste jer ni standard nije isti. Trenutno je u Karolini zaposleno 283 radnika.

Radnicima na obezvrijeđenim mjestima plaće veće za 10%
Nedavno je u Karolini potpisan novi Kolektivni ugovor kojim su, kako navodi Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a, vrlo zadovoljni. Radnici su zadržali sva prava isplata regresa, božićnice, dara za djecu i drugo. Posebno bih istaknuo zadovoljstvo da je provedenom sistematizacijom radnih mjesta obezvrijeđenim radnicima povećana plaća približno 10 posto, povećan je dodatak za noćni rad i rad nedjeljom, kaže Orešković. (Glas Slavonije)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here