Kerum iselio iz riječkog “Korza”, 22 zaposlenika ostala bez posla

86

robna-kuca-korzo-rijeka-midiOd jučer je zatvoren supermarket “Kerum” u suterenu Robne kuće Korzo u Rijeci. Prošli tjedan šefica ovoga marketa dobila je iznenadni naputak iz Splita da isprazni trgovinu i da prenese radnicima da im se raskida ugovor o radu.

Dvadeset i dvoje radnika na stotinu je čuda, prošlotjedna iznenađenost zbog činjenice da im plaća nikad nije kasnila ni dana i da ovaj market odlično posluje brzo je prerasla u očaj. Ostali su bez posla bez ikakve najave.

Jučer su još radili iza zatvorenih vrata ovoga marketa, ali umjesto dosadašnjeg rada na blagajni i vađenja robe iz kutija i stavljanja na police, jučer su radili obrnut posao – pakirali robu s polica u kartonske kutije da budu spremne za šleper koji će ih nekud odvesti.

– Ne znamo ništa, nitko nam ništa ne govori, osim što nam je poručeno da nam se raskidaju ugovori o radu – kažu djelatnici.

Ništa ne zna ni direktorica Robne kuće Korzo Alida Diminić.

– Zvala sam jutros u Split, ništa mi nisu rekli tko dolazi umjesto Keruma, rekli su da ću na vrijeme doznati – kazala nam je jučer Diminić, dodajući da u ovaj prostor od 900 kvadrata, iako je u vlasništvu tvrtke “Zakup” d.o.o. koja je sestrinska tvrtka “Keruma” d.o.o., ne može useliti nitko bez prethodne pisane obavijesti.

Neslužbeno se govori da će u ovaj prostor uskoro ući splitski trgovački lanac “Tommy”, koji je najavio da s 1. siječnjem ove godine sporazumno istupa iz članstva Narodnog trgovačkog lanca (NTL), u kojemu je bio s “Kerumom” d.o.o. i još desetak trgovaca. “Tommy” je 1992. godine osnovao Tomislav Mamić, počeo je poslovanje otvorenjem jednog maloprodajnog objekta diskontnog tipa. (Novi list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here