Napokon bageri u Rugvici, 2013. stiže Ikea

44

ikea-rugvica-vizual-ftdNakon višegodišnjih pregovora, dogovora i natezanja na relaciji HAC, Vlada i IKEA , zemljištem gdje će niknuti trgovački centar švedskog giganta u Rugvici zagospodarili su bageri, piše današnji Jutarnji list.

Napokon su krenuli pripremni radovi. Počelo je premještanje melioracijskog kanala sa središnjeg zemljišta na njegov rub,a HAC je u fazi izbora izvođača radova za izmještanje naplatnih kućica s naplatne postaje Ivanja Reka te je zatražena građevinska dozvola za rekonstrukciju i dogradnju čvora Ivanja Reka.

Iako se najavljivalo kako će IKEA u Rugvici biti otvorena krajem ove godine, Igor Štefanac, glasnogovornik tvrtke IKEA Hrvatska, u ovom trenutku ne može kazati kada bi trgovački centar IKEA mogao biti otvoren.

– U ovom trenutku jako je nezahvalno davati te prognoze. Ali, možemo obećati da ćemo od trenutka ishođenja građevinske dozvole u roku od otprilike 12 mjeseci otvoriti prvu IKEA robnu kuću, a šest mjeseci nakon robne kuće i trgovački centar – kaže Štefanac.

U HAC-u tvrde da će projekt izmještanja naplatnih kućica i rekonstrukcije čvora, s kojeg će putnici dolaziti prema IKEA-i, biti završen u drugoj polovici 2013. Stoga je moguće očekivati da će IKEA vrata kupcima otvoriti krajem sljedeće godine. No, Štefanac naglašava kako rok otvaranja ovisi o tome kada će dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju centra, a ne o izgradnji novog čvora.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 125 milijuna kuna. Švedska kompanija izgradnju će sufinancirati sa 100 milijuna kuna, dok će HAC izdvojiti preostalih 25 milijuna kuna. No, ono što će Hrvatima biti najzanimljivije su najave kako bi cijene u hrvatskoj Ikei mogle biti i niže nego u Austriji.

– Možemo garantirati da će cijene biti iste kao u Austriji, a pokušat ćemo cijene u Hrvatskoj još malo i sniziti – rekao je glasnogovornik tvrtke.

Ikea planira u Hrvatskoj zaposliti 250 do 300 radnika, a koliki je interes za švedskog poslodavca govori i informacija kako se za objavljeni oglas u kojem se traži osam radnika javilo 2500 ljudi. (Jutarnji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here