Nestlé upozorava na globalni problem opskrbe vodom

34

peter-brabeck-letmathe-nestle-midiDo 2030. potražnja za vodom će za 40% nadmašiti dostupne zalihe

Peter Brabeck-Letmathe, predsjednik Izvršnog odbora tvrtke Nestlé, na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu upozorio je na globalni problem opskrbe vodom koji bi kroz sljedeća dva desetljeća mogli utjecati na smanjenje globalne proizvodnje žitarica za trećinu te uzrokovati društvene nemire.

Nestlé je prepoznao problem upravljanja vodom u proizvodnji zbog čega je tvrtka reducirala potrošnju vode za 30% te značajno umanjila i količinu otpadnih voda koje otpušta u okoliš. Kako bi se globalni problem opskrbe vodom nastavio rješavati, Brabeck-Letmathe najavio je proširenje djelovanja 2030 Grupe za vodne resurse, čiji je i Nestlé dio.

Nužno je da se problemom oskudice vode, uz tvrtke poput Nestléa i McKinsey & Company, koje su dio 2030 Grupe za vodne resurse, pozabave i politički vođe jer bi u narednim godinama problem vode mogao intenzivirati konkurenciju među zemljama, istaknuo je Peter Brabeck-Letmathe.

U prilog toj projekciji govori i prošlogodišnje izvješće Grupe za vodene resurse u kojem stoji da će do 2030. ekonomski rast i rast populacije dovesti do toga da će potražnja za vodom za 40% nadmašiti dostupne zalihe, ističu iz Nestléa.

2030 Water Resources Group
Grupa za vodne resurse osnovana je 2008. kako bi odgovorila na rastući problem smanjenja vodnih zaliha u svijetu, a čine je predstavnici organizacija iz privatnog i društvenog sektora koji osiguravaju institucionalnu suradnju i savjete koji su potrebni kako bi se riješio problem oskudice vode.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here