Požari u Pivcu i T7 Visu

75

pivac-pozar-midiIzgorio je jedan od objekata mesne industrije Pivac u Vrgorcu, dok je u utorak poslijepodne gorjelo u pogonu proizvodne jedinice T7 VIS u Dugoj Resi

Na jednom od objekata mesne industrije Pivac u Vrgorcu iza ponoći buknuo je požar, javlja HRT.

Vatra je zahvatila nedavno izgrađeni objekt prerade suhomesnatih proizvoda, površine oko 1000 metara četvornih.

Iako su vrgorski vatrogasci uspjeli obuzdati vatru u nešto manje od sat i pol, objekt je u cijelosti izgorio i šteta je stopostotna.

Požar je lokaliziran u 2.45, a jutros u 6.45 i službeno je proglašen ugašenim. Nakon očevida, koji je preuzelo Općinsko državno odvjetništvo, znat će se točan uzrok požara.

Požar i u Dugoj Resi
Jučer je oko 17 sati gorjelo u pogonu proizvodne jedinice T7 VIS  u Dugoj Resi. Manji požar planuo je zbog trenja na stroju u dijelu predionice pa je tinjao pamuk s malo više dima.

Nitko od radnika nije ozlijeđen, a požar je lokaliziran brzom intervencijom djelatnika u predionici. Pričinjena je tek neznatna materijalna šteta. Ubrzo nakon dojave u tvornicu su stigli i vatrogasci koji su sanirali lokaciju.

Proizvodnja će biti nastavljena danas. U proizvodnoj jedinici tvrtke T7 VIS u tijeku je intenzivna proizvodnja za izvoz, a ovaj događaj neće ugroziti već započete izvozne poslove, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Tri su to požara u industriji u samo tri dana. Prvi je u ponedjeljak oštetio skladište i prekinuo proizvodnju Studenca u Lipiku na desetak dana te nanio višemilijunsku štetu. (HRT)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here