Profinjena mješavina kave u ponudi linije SPAR premium

840

spar-premium-kava-mljevenaspar-premium-kava-u-zrnuU svoju ekskluzivnu liniju SPAR Premium proizvoda trgovački lanac SPAR dodao je još jedan proizvod – SPAR Premium mješavinu s pet najcjenjenijih vrsta kave.

U novoj mješavini tako se mogu osjetiti okusi sljedećih vrsta:
Santos (zemlja porijekla Brazil, Južna Amerika) – među svim brazilskim kavama one koje potječu iz područja Sao Paola ubrajaju se u najfiniju kvalitetu (nazvanu Santos prema imenu luke gdje se ukrcavaju zrela zrna kave). Kava Santos koja potječe s fazenda u Minas Geraisu čuvena je te jedna od najboljih kava Južne Amerike. Njena niska kiselost, baršunasta aroma koja osvaja i njen delikatan trag čokolade čine ovu slatku kavu savršenom za doručak.

Mocca (zemlja porijekla Etiopija, Afrika ) – ime koje se daje kavi iz Arabije, no to je zapravo kava iz Etiopije. Najpoznatija etiopska kava je Mocha koja ima bogat, složen okus koji se često opisuje kao “užegao” ili “vinski”. Ona je izbor mnogih poznavatelja kave koja se koristi u pripremama tradicionalne turske kave. Uzgojena je i selektirana prije nekoliko stoljeća. Uglavnom je kultivirala u Arabiji čije malo zrno ima intenzivan miris. Njezina karakteristična boja je bakreno zelena, a njezin oblik je polegnut i produžen.

Kimel (zemlja porijekla Papua Nova Gvineja, Indonezija) – organska kava koja sazrijeva na visoravnima Papua Nove Gvineje.

Tarazzu (zemlja porijekla Kostarika, Srednja Amerika) – u Kostariku su prve biljke kave stigle krajem XVIII stoljeća iz Kube. U ovoj zemlji se uzgaja samo Arabica a najpoznatije kave su San Marcos of Tarrazu, Tres Rios, Heredia, Alajuela. Ove kave su uzgajane vlažnim procesom, imaju puno i slatko tijelo i snažnu kiselost. Uzgajaju se bez primjene pesticida i herbicida, ali uz korištenje umjetnih gnojiva. Tarrazu zrna Costa Rice većinom se uzgajaju u sjeni uslijed čega je zrnima potrebno duže da sazru. Duži uzgoj rezultira većom tvrdoćom zrna što pak daje kvalitetnu, bogatu aromu.

Antigua (zemlja porijekla Guatemala, Srednja Amerika) – Gvatemala je jedna od država koje zadovoljavaju svjetsku potražnju za kvalitetnom ispranom Arabicom i Robustom. Arabici pripadaju: Burbon, Tipica, Maragogype, Coan, Antigua, Amatitlan. To su specifične vrste proizvedene vlažnim procesom, s visokom kiselosti, pikantnim mirisom i čokoladnom aromom. Uzgajanje je na visinama od 700 do 1700 metara nadmorske visine.

SPAR Premium kava nudi se kao mljevena i u zrnu. Poznavatelji i ljubitelji kave uvijek će prednost dati kavi u zrnu i mljevenju određenih količina kave neposredno prije spravljanja napitka jer se na taj način zadržava izvorna aroma i punoća okusa. Interspar upravo takvu mogućnost nudi svojim kupcima jer u svakom hipermarketu postoje mlinci za kavu koji se mogu besplatno koristiti.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here