Crnjac: Agrokor nastavlja sa strateškim aktivnostima u regiji

74

Izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna za strategiju i tržište kapitala Ivan Crnjac izjavio je danas, u povodu povlačenja ponude hrvatskog koncerna za preuzimanje slovenskog trgovačkog lanca Mercator, da neovisno o tom ishodu Agrokor i dalje nastavlja sa svojim strateškim aktivnostima u regiji.

ivan-crnjac-midi1Akvizicija Mercatora bila je jedna od strateških poslovnih aktivnosti koje je Agrokor započeo u prošloj godini. Nakon što smo se intenzivno bavili ovim procesom, procijenili smo da ne možemo privesti akviziciju kraju na željeni način te smo se, kad je to postalo razvidno, odlučili povući iz procesa. Vjerovali smo i vjerujemo da bi spajanje Agrokora i Mercatora bila ogromna vrijednost za cijelu regiju i sve države u kojima ove kompanije posluju i da bi podiglo kapitalne vrijednosti stotina drugih kompanija u regiji”, navodi Crnjac u pisanoj izjavi.

“Imali smo perfektnu stratešku ideju, ali nažalost, zbog neodlučnosti u donošenju odluka do njene realizacije nije došlo. Neovisno o ovom ishodu, Agrokor i dalje nastavlja sa svojim strateškim aktivnostima u regiji, jer vjerujemo u ovo tržište i njegov daljnji potencijal rasta”, zaključuje izvršni potpredsjednik Agrokora.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here