Jurčić o smjeni Uprave Podravke

135

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Ljubo Jurčić, upitan za komentar medijskih napisa kako sadašnja Uprava te koprivničke tvrtke traži milijunske otpremnine, kazao je kako ne zna odakle dolaze te informacije te da je riječ o čistim medijskim pričama.

ljubo-jurcic-podravka-large1“Ne znam odakle dolaze te informacije, ali ovdje se radi o čistim medijskim pričama. Trenutno vodimo konzultacije o tome kako izvesti zamjenu Uprave u skladu sa zakonom o trgovačkim društvima, statutom Podravke, a pritom uzimajući u obzir i ugovore koje ima sadašnja Uprava. Moj je posao da ta smjena, ako su tako odlučili dioničari, prođe sa što manje negativnog utjecaja na kompaniju”, rekao je Jurčić u telefonskom razgovoru.

Dodaje kako se razgovori o smjeni vode posljednjih desetak dana. Sam Jurčić, kako je kazao, u tim je pregovorima preuzeo ulogu moderatora.

Na pitanje nazire li se kada bi Zvonimir Mršić, koprivnički gradonačelnik, mogao preuzeti funkciju predsjednika Uprave Podravke, Jurčić je kazao kako je taj trenutak svakim danom sve bliže.

“No, još nisu stečeni uvjeti da sazovem sjednicu Nadzornog odbora. Mogu kazati da smo mnogo bliže tom cilju nego prije mjesec dana te da danas sigurno nećemo steći uvjete za saziv sjednice. Hoćemo li te uvjete steći sutra, vidjet ćemo tek tijekom popodnevnih i sutrašnjih razgovora”, kazao je.

Na pitanje o nezadovoljstvu radnika Podravke velikim nesrazmjerom menadžerskih u odnosu na radničke plaća i otpremnine, i hoće li i nova Uprava imati ‘bogate’ ugovore, Jurčić je kratko odgovorio da “kako se na prvom koraku razgovara o uvjetima odlaska članova Uprave tako će se razgovarati i o uvjetima dolaska novih članova”. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here