Kraševe praline: 100 godina ljubavi

563

kras-praline-bajadera-200gZa imidž Kraša kao vrhunskog proizvođača slastica uveliko su zaslužne praline. One su u Kraševom asortimanu prisutne još od početka 20. stoljeća, a neke od pralina, primjerice Griotte, tada pod drugim imenom, proizvodile su se već 1911. godine kada je Kraš i osnovan.

Zagrebački konditor u kategoriji pralina nudi tri jaka, etablirana i poznata brenda: Bajaderu, Griotte i Fontanu, kao i bombonijere koje sadrže više različitih deserta.

U novije vrijeme izašla su na tržište dva nova brenda: +Dorina praline i Escura.

Prema istraživanju poznatosti i imidža, koje je provela agencija Ipsos Puls u studenom 2011. godine, četiri Kraševa brenda – Bajadera, Griotte, Fontana ledene kocke i Dorina – svrstale su se među 10 najpoželjnijih pralina.

Bajadera je apsolutni šampion jer je gotovo polovica ispitanika smatra najboljom pralinom, a slijede je Griotte koje su najbolje za 13% ispitanika. Bajadera je jedinstvena i po tome što se podjednako sviđa svima, neovisno o spolu i dobi.

Kraševe praline nude se potrošačima pretežno u bombonijerskim pakiranjima, prvenstveno u kartonskim, ali i u limenim i plastičnim kutijama. Godine 2010. lansirali smo na tržište i impulsna pakiranja Bajadere, Griotte i Fontane, ističu iz Kraša te dodaju kako u vrijeme najjače potrošnje pralina, u razdoblju studeni – veljača, ponudu obogaćuju prigodnim pakiranjima i limitiranim edicijama standardnih pakiranja.

Kraševe praline mogu se kupiti u svim trgovačkim lancima u Hrvatskoj kao i na tržištima regije. Kada je riječ o udjelima, iz Kraša ističu kako su lideri u kategoriji pralina, jer više od trećine potrošnje u Hrvatskoj čine upravo Kraševe praline.

Proizvode iz ove linije preporučuju trgovcima zbog njihove visoke kvalitete, dobrog omjera cijene i kvalitete te odanosti potrošača brendovima koja garantira brz “silazak” s polica.

Potrošačima, pak, svoje praline preporučuju također zbog visoke kvalitete, dobrog omjera cijene i kvalitete te raznolikosti ponude: Bajadera – vrhunski nugat s bademom i lješnjakom, Griotte – desert s višnjom u likeru i tamnom čokoladom, Fontana – spoj čokolade i “ledenog” osvježavajućeg punjenja, i novi brend Escura – jedinstven spoj čokolade sa 77% kakao udjela i lješnjak punjenja s cijelim lješnjakom.

“S obzirom da se praline uglavnom poklanjaju potrebno je češće nego kod drugih proizvoda mijenjati dizajn i pakiranja kako bi se zadržala vjernost potrošača. Stoga u ovoj kategoriji planiramo daljnje jačanje naših brendova kroz uvođenje novih proizvoda, kao i razvoj novih atraktivnih pakiranja”, ističe Vesna Raos, Brand manager.

kras-praline-griotte-204gPRALINE ZA VALENTINOVO
Davne 1911. godine, kada je započela povijest Kraša, muškarci su se udvarali svojim odabranicama noseći pod rukom kutiju miomirisnih čokoladnih bombona, punjenih finim kremama, likerima i voćem.

Danas, punih 100 godina kasnije, nije se mnogo od toga promijenilo. Ti čokoladni bomboni, danas zvani praline, u Krašu se pripremaju prema tradicionalnim recepturama, s najkvalitetnijim sastojcima i S puno umijeća.

Često ste čuli da je jelo onoliko ukusno koliko je ljubavi u njega unijela kuharica koja ga spravlja, a ako je suditi prema količini koju ulažu Kraševi majstori, osoba kojoj ćete pokloniti Kraševe praline bit će opijena magičnim eliksirom ljubavi.

Odabirom nećete pogriješiti: Bajadera je kraljica među desertima, Griotte suptilno zavode sočnim višnjinim punjenjem u najfinijoj tamnoj čokoladi, Fontana ledene kocke unatoč svojoj originalnoj svježini otapaju i najhladnija srca, a Escura, najmlađa na postolju najboljih, već je u kratkom roku osvojila mnoga srca.

Pa kad se vratimo na početak naše priče, možda će mnogi od nas shvatiti kako već dugo nisu voljenu osobu obradovali tom čarolijom koja se oslobađa pri otvaranju aromatične kutije.

Stoga, darujte vrhunske Kraševe praline i uživajte, zajedno sa svojim voljenima, u inspirativnim trenucima Valentinova. Osim toga, to je i jedinstvena prilika da se hrabro približite svojoj simpatiji, zar ne?

1 COMMENT

 1. Poštovana gospođo Raos ,

  Mi obožavamo vaše Bajadere i griotte , kao i životinjsko carstvo .
  Takođe Vam želim reći da podržavam Vašu ideju čestpg menjanja dizajna . Zaista vaše proizvode nosimo na poklon širom svijeta !

  Zanima me takođe , da li i dalje postoje albumi za sličice životinjskog carstva .

  Vaš

  Braša i Danica

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here