Ministarstvo: Sastanak Savjeta za mlijeko nije prekinut

58

mlijeko-kapi-largeMinistarstvo poljoprivrede priopćilo je kako je današnji sastanak Savjeta za mlijeko napustio dio nezadovoljnih i nelegitimnih predstavnika udruga, ali da sastanak nije prekinut.

Iz Ministarstva poljoprivrede ističu kako je dezinformacija da je sastanak Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka naprasno prekinut.

“Na samom početku sastanka Savjeta dio nezadovoljnih i nelegitimnih predstavnika udruga naprasno je ustao i otišao sa sastanka, te nisu ni željeli argumentirano razgovarati o problematici sektora mljekarstva”, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Napominju da je “sastanak nastavljen predstavljanjem novih, vrlo povoljnih kreditnih linija HBOR-a, te nastavkom dijaloga o modalitetu dogovaranja cijene između proizvođačkih udruga i mljekara”.

Ministarstvo u priopćenju izražava svoje nezadovoljstvo dezinformacijama koje se pojavljuju u dijelu medija te napominje kako je na današnjem Savjetu nazočan veliki broj predstavnika drugih udruga proizvođača koji ne podržavaju prosvjede nego žele argumentiranu raspravu za stolom.

Nakon završetka sastanka ministar poljoprivrede, predstavnici proizvođača i prerađivača dat će izjavu za medije, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Predstavnici Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka (HSUPM) napustili su nakon 15 minuta sastanak Savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede nezadovoljni, kako su rekli, time što je točka o otkupnoj cijeni mlijeka stavljena kao zadnja na današnjoj sjednici Savjeta. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here