Mljekare prihvatile prijedloge proizvođača mlijeka

47

mlijeko-dukat-proizvodna-traka-midiOtkupna cijena mlijeka za veljaču obračunat će se kao za siječanj

Mljekare, okupljene u Gospodarskom interesnom udruženju “Croatiastočar”, spremne su predložiti europsku otkupnu cijenu mlijeka, izvijestili su danas iz tog udruženja koje okuplja velike prerađivače mlijeka.

U priopćenju se ističe kako je mljekarska industrija spremna podržati otkupnu cijenu mlijeka kao prosjek zemalja Europske unije, najvećih izvoznica gotovih mliječnih proizvoda u Hrvatsku.

“Ciljana selekcija zemalja Europske unije, koje bi ulazile u izračun otkupne cijene mlijeka u Hrvatskoj, preduvjet je za konkurentno cjenovno pozicioniranje gotovog hrvatskog proizvoda i zaštitu interesa svih sudionika tržišta mlijeka. Nadalje, otkupnu cijenu mlijeka za veljaču sve će mljekare obračunati kao za siječanj 2012., dok će se mlijeko otkupljeno od ožujka obračunavati prema novom europskom modelu, usuglašenom s udrugama proizvođača mlijeka”, navode iz Croatiastočara.

Pritom navode kako je mljekarska industrija razmotrila problematiku proizvođača mlijeka te iznašla prijedlog rješenja koje osigurava održivost poslovanja proizvođača i prerađivača mlijeka te koje štiti interese krajnjeg potrošača.

Ujedno pozivaju proizvođače mlijeka da u najskorijem roku mobiliziraju predstavnike svojih udruga kako bi se što skorije postigao kompromisan dogovor te da obustave sve aktualne i najavljene prosvjede.

U “Croatiastočaru” okupljeni su Udruga – Hrvatske male mljekare, tvrtke Meggle Hrvatska, Vindija, Dukat i Ledo.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here