Najavljen Zagreb Wine Gourmet Weekend

194

daniela-roguljic-novak-drazen-lazicOrganizator ZWGW-a je Digitel grupa, a partner Festivala je Zagrebačka banka

Zagreb Wine Gourmet Weekend (ZWGW), međunarodni festival izrastao iz četverogodišnje tradicije Zagreb Wine Gourmet Festivala, najavljen je danas u Centru Kaptol potpisivanjem Ugovora o partnerstvu između Zagreb Wine Gourmet Weekenda i Zagrebačke banke.

Ugovor su potpisali direktor Zagreb Wine Gourmet Weekenda Dražen Lazić i članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak. Uz njih, festival su predstavili i Tomislav Ricov kao dopredsjednik organizacijskog odbora i Ingrid Badurina Danielsson, dosadašnja direktorica Wine Gourmet Festivala, a ove godine kao Direktorica za međunarodne odnose Zagreb Wine Gourmet Weekenda.

Organizaciju festivala od ove je godine preuzela Digitel grupa koja ima namjeru dodatno podići kvalitetu i atraktivnost festivala te svim ljubiteljima vina i dobre kuhinje priuštiti najveći eno-gastronomski festival u regiji. Ambiciozne planove organizatora potvrđuje i odabir lokacije Festivala, koji će se od 13. do 15. travnja održati u prostorima Gliptoteke HAZU i Centra Kaptol.

ZWGW je osmišljen kao okupljanje domaćih i stranih poznavatelja i zaljubljenika, kako u vina, tako i u vrhunsku gastronomiju. Na izlagačkom dijelu se uz poznate domaće vinare, očekuju i brojni inozemni proizvođači vina koji svoja najuspješnija ostvarenja žele predstaviti hrvatskoj javnosti, potencijalnim suradnicima i medijima.

Programski dio ZWGW-a uključuje niz predavanja i panele na kojima će uz domaće stručnjake i vinare sudjelovati uvaženi strani gosti iz svijeta eno-gastronomije. Usto, bit će organiziran i cijeli niz kušanja i masterclass radionica.

Program uključuje i ekskluzivne projekcije dokumentarnih filmova koji obrađuju teme iz eno-gastronomije. Posjetitelji ZWGW-a moći će uživati i u večernjem programu Festivala. Naime, nakon 19 sati kreće prigodni večernji program za čiji glazbeni dio će, uz poznate domaće DJ-eve, biti zaduženi i neki od poznatih vinara i chefova.

Među brojnim značajnim imenima najavljen je dolazak Bernarda de Laage de Meuxa, komercijalnog direktora jedne od najpoznatijih bordoških vinarija Chateau Palmer.

Dolazak su potvrdili i Ivo Jeramaz, potpredsjednik za vinogradarstvo i proizvodnju Grgich Hills vinarije, Sarah Kemp, urednica u Decanteru, Lynn Sherriff, predsjednica Institute of Masters of Wine, kao i Flying Culinery Circus, četvorica norveških chefova koji osvajaju svojom kreativnošću i atraktivnošću nastupa.

Festival će imati i naglašenu poslovnu dimenziju programa, s ciljem da domaći i strani proizvođači ostvare što bolji kontakt s potencijalnim poslovnim suradnicima.

Na filmskom dijelu festivala bit će omogućeno premijerno prikazivanje nekoliko najvažnijih dokumentarnih naslova sadržajno vezanih Zagreb Wine Gourmet Weekend.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here