Neto dobit Jamnice 100,4 milijuna kuna

255

jana-paleta-midiProizvođač mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića, tvrtka Jamnica iz sastava koncerna Agrokor, u prošloj je godini ostvarila 100,4 milijuna kuna neto dobiti, što je smanjenje u odnosu na godinu ranije, za 1,7 posto, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi tvrtke iznosili su 1,24 milijarde kuna, što je 7 posto više nego u 2010. godini. Pritom su prihodi od prodaje povećani za 10 posto, na 1,18 milijardi kuna.

Jamnica je lani prema godini ranije povećala i ukupne rashode i to za 7,5 posto, na 1,12 milijarde kuna. Poslovni rashodi tvrtke povećani su za 8 posto, na 1,09 milijardi kuna.

U izvješću se navodi kako je ukupna količinska prodaja rasla 6,4 posto u odnosu na 2010., a na domaćem tržištu za 8,3 posto. Iz Jamnice u objašnjenjima poslovnih rezultata navode da je tvrtka i u 2011. nastavila s ulaganjima u razvoj novih proizvoda i poboljšanje postojećih.

Također napominju kako stalnim kontaktima s kupcima i dobavljačima upravljaju rizikom likvidnosti te osiguravaju dostatna financijska sredstva za podmirenje svojih obveza. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here