Nove direktorice marketinga i inovacija te nabave i logistike u Badelu 1862

329

Tatjana Gerić Podravac imenovana je za direktoricu Marketinga i inovacija, a Barbara Županić za direktoricu Nabave i logistike

Tvrtka Badel 1862, najstariji proizvođač vina i alkoholnih pića u Hrvatskoj, ojačala je svoj kadrovski tim s dvama novim direktoricama.

Na mjesto direktorice Marketinga i inovacija proizvoda, nakon dugogodišnje menadžerske karijere u telekomunikacijama, retailu i distribuciji u vodećim hrvatskim kompanijama, dolazi Tatjana Gerić Podravac, a na mjesto direktorice Nabave i logistike Badela 1862 došla je Barbara Županić, s velikim iskustvom u branši, prvenstvo u prodaji.

Nova imenovanja vezana su i na zahtjevne potrebe koje pred Badel 1862 donosi skori ulazak Hrvatske u EU i potpisivanje joint venture Ugovora s kineskim partnerom o izvozu i distribuciji vina i jakih alkoholnih pića u Kinu, ističu iz tvrtke.

tatjana-geric-podravac-largeTatjana Gerić Podravac u Badelu 1862 bit će odgovorna za definiranje strategije poslovanja marketinga i inovacije proizvoda te strateški razvoj proizvoda i brendova iz proizvodnog portfelja tvrtke, kao i jačanje njihove tržišne pozicije na domaćem i inozemnom tržištu.

Kako se navodi, ona će između ostaloga biti zadužena i za marketinški razvoj Badelovih principala koji su lideri u svojim kategorijama na svjetskoj razini.

Gerić Podravac dolazi s pozicije direktora prodaje Makarta, a svoje višegodišnje menadžersko iskustvo stjecala je u respektabilnim kompanijama kao što su T-Mobile, Konzum i Atlantic Trade.

Prije Makarta bila je na poziciji Direktora sektora prodaje privatnim korisnicima u T-Mobileu, gdje je bila odgovorna za razvoj, unaprjeđenje i upravljanje prodajom i prodajnim procesima, osmišljavanju i provedbi prodajne strategije, kao i za predviđanje i upravljanje rizicima.

U Konzumu je radila kao pomoćnik izvršnog direktora marketinga i prodaje, zadužena za razvoj dugoročne strategije prodaje, implementaciju politike upravljanja asortimanom te razvoj i uvođenje novih poslovnih procesa.

Svoju karijeru započela je u Atlanticu, gdje je osam godina radila na pozicijama direktora unaprjeđenja prodaje, direktora profitabilnog centra Zagreb, te direktora prodaje Montana sendviča.

barbara-zupanic-largeBarbara Županić imenovana je direktoricom Nabave i logistike Badela 1862, s osnovnim zadatkom racionalizacije nabave i logistike, kao i uspostavljanja što kvalitetnijih odnosa s dobavljačima.

Županić je diplomirala na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu obranila je Specijalistički poslijediplomski rad iz područja Organizacije i menadžmenta.

U Badelu 1862 zapošljava se početkom 2008. godine, kada je Badel 1862 od Lura pića preuzeo tvrtku Eurobev, i to na poziciji Voditeljice prodaje ključnih kupaca u poslovnom području Domaća prodaja. Krajem 2009. promovirana je na poziciju Rukovoditeljice prodaje Ključnih Kupaca na kojoj je radila sve do sadašnjeg imenovanja.

Županić je karijeru započela u UPS-u (Intereuropa Sajam) na poslovima prodaje i Customer Servicea, a nastavila u Makart i Makartu iz kojeg s pozicije Voditeljice prodaje ključnih kupaca prelazi na istu poziciju u tvrtku Lura pića.

Ovom snažnom promjenom na ključnim menadžerskim pozicijama Badel 1862 osigurat će još učinkovitije jačanje svojih pozicija na hrvatskom i inozemnom tržištu te unaprijediti ukupno poslovanje i postizanje zadanih ciljeva, zaključuje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here