Procter & Gamble ukida 5700 radnih mjesta

120

pg-cincinnati-ftdAmerički proizvođač robe široke potrošnje Procter & Gamble najavio je da će do kraja iduće godine u sklopu četverogodišnjeg plana restrukturiranja i rezanja troškova za 10 milijardi dolara ukinuti 5700 radnih mjesta, što znači da će otpustiti desetinu zaposlenih.

Oko 1600 radnih mjesta ukinut će u ovoj godini, a sljedećih 4100 u 2012., čime planira uštedjeti 800 milijuna dolara, izvijestio je P&G na konferenciji za ulagače.

U poduzeću očekuju da će planom četverogodišnjeg preustroja uštedjeti tri milijarde dolara fiksnih troškova kroz jačanje produktivnosti.

Restrukturiranje bi do 2015. trebalo smanjiti i troškove proizvodnje za šest milijardi dolara, uključujući milijardu dolara smanjenja u prodaji i rezove u istraživanju i razvoju.

Kompanija sa sjedištem u Cincinnatiju prisutna je u 180 zemalja, a među njenim poznatim brendovima je deterdžent za rublje Tide, britvice Gillette, proizvodi za njegu kose Wella te baterije Duracell. Trenutačno ih pritišću bolna poskupljenja sirovina.

P&G je krajem siječnja izvijestio o 49-postotnom padu dobiti u fiskalnom drugom tromjesečju, na 1,7 milijardi dolara, i revidirao je naniže prognoze zarade. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here