Prosvjednici ispred karlovačkog KIM-a prekinuli s prosvjedima

71

kim-mljekara-karlovac-ulaz-ftd1Danas oko 12 sati prosvjednici okupljeni ispred karlovačkog KIM-a prekinuli su s prosvjedima, izvijestili su iz Dukata u čijem sastavu posluje KIM Mljekara Karlovac.

U priopćenju se ističe kako su zajedno s kooperantima iz Podravine za sljedeći tjedan dogovorili sastanke s predstavnicima Dukata.

Ujedno pozivaju i ostale proizvođače svih mljekara da ozbiljno shvate upozorenje ministra i slijede njihov primjer, krenu svojim kućama te počnu mirne pregovore. Dukat pozdravlja prekide prosvjeda te se priključuje njihovom pozivu da se krene u mirne pregovore, zaključuje se u priopćenju.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju od utorka ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, a prosvjedovali su i u Đakovu ispred logističkog centra Dukata te ispred KIM-a u Karlovcu.

Prosvjedom traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU.

1 COMMENT

  1. Kome se mogu oaratit za pomoc osto sam bez posla imam djete od 10mj 4mj nisam platio stan nemam sto jesti 5tisuca imam rezija platit jako teska situacija ako neko moze pomoci evo broj 0955284504dejan

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here