Rast dobiti Leda

48

ledo-sladoledi-trgovina-midiTvrtka Ledo iz sastava koncerna Agrokor u prošloj je godini ostvarila neto dobit od 126,7 milijuna kuna, što je porast od 24,5 posto u odnosu na godinu ranije, podaci su iz nerevidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Leda u 2011. ostvareni u iznosu od 1,25 milijarde kuna i povećani su 10 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani 12,7 posto, na 1,19 milijardi kuna.

Ledo je lani povećao i ukupne rashode, ali su oni rasli sporije od prihoda. Ukupni su rashodi povećani za 8,2 posto, na 1,1 milijardu kuna.

U tvrtki ističu kako nastavak otežanih uvjeta poslovanja u okruženju i dalje usporava naplatu potraživanja i podmirivanje obveza, no unatoč tim poteškoćama nije bilo značajnih problema oko likvidnosti te su sve obveze koje bi mogle utjecati na redovno odvijanje poslovanja bile uredno podmirene.

Ovo razdoblje poslovanja potvrdilo je stabilnu poziciju Leda na tržištu, ističe uprava tvrtke u objašnjenjima poslovnih rezultata. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here