U Kraševoj tvornici Mira obustavljena proizvodnja

86

mira-prijedor-small-midiPrijedorska tvornica keksa “Mira”, koja posluje u sastavu Kraša, zbog ekstremno niskih temperatura i otežanog dolaska radnika na posao obustavila je proizvodnju do početka idućeg tjedna, javlja agencija Srna.

Direktor ovog poduzeća Miroslav Turnšek potvrdio je Srni da je zastoj u proizvodnom pogonu uvjetovan niskim temperaturama zraka zbog kojih radnici nisu mogli dolaziti na posao.

“Proizvodnja je obustavljena nakon završetka izvoznih naloga za naše kupce u Americi i Saudijskoj Arabiji. Od narednog ponedjeljka bit će sve spremno za nastavak procesa proizvodnje”, rekao je Turnšek.

Tvornica keksa Mira u većinskom je vlasništvu prehrambene industrije Kraš iz Zagreba, a trenutno zapošljava oko 500 radnika.

Zbog izuzetno niskih temperatura proizvodnja je ranije obustavljena i u prijedorskoj tvornici Arcelor Mittal koja zapošljava oko 800 radnika.

Proizvodni proces smanjen je i u tvornici za preradu voća Prijedorčanka, a oko 25 posto radnika ove tvornice nalazi se na prinudnom godišnjem odmoru.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here