Ante Todorić: Za uspjeh je potreban optimizam

103

ante-todoric-agrokor-midiTreća generacija polaznika YES junior programa predstavljena je u četvrtak u kulturnom centru Napredak. Junior program pokrenut je 2009. godine s namjerom prenošenja iskustava i najboljih praksi na nove generacije, vjerujući da su mladi nadareni pojedinci ključan čimbenik razvoja društva.

Program se temelji na tematskim obrazovnim radionicama i predavanjima, domaćem i međunarodnom umrežavanju i mentorskom procesu usmjerenima daljnjem razvoju potencijala polaznika.

Ove godine odabrano je 16 Juniora, s dokazanim rezultatima uspješnosti i izraženim preduvjetima za daljnji razvoj. Osnovni je motiv ovogodišnjeg programa stvaranje lidera nove generacije, a pokrovitelj programa i ove je godine Agrokor.

Predsjednik udruge YES Davor Majetić rekao je kako se vode premisom da poslovno znanje i iskustvo moraju biti popraćeni sveobuhvatnim razvojem osobe, misleći prije svega na osobnu i društvenu odgovornost, integritet i kreativnost.

– Gdje će biti Hrvatska ako nova generacija ne bude uspješna? Pesimizam je ušao u nas i ja mislim daje potreban optimizam da se bude uspješan. Mislim da ovi mladi ljudi mogu to napraviti – rekao je Ante Todorić.

Svaki Junior imat će dva mentora koji će biti uz njega cijeli ovaj proces. Cilj ovog programa je podržati i utjecati na razvoj otvorenog, pozitivnog i prijateljskog poslovnog okruženja, a YES djeluje u 20 europskih zemalja. U njemu sudjeluje oko 35 tisuća menadžer i poduzetnika. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here