Donacija Kauflanda Caritasu Zagrebačke nadbiskupije

103

kaufland-donacija-caritas-001Trgovački lanac Kaufland Hrvatska donirao je prehrambene proizvode u vrijednosti oko 10.000 kuna koji su namijenjeni beskućnicima za koje se skrbi Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Kaufland je tako odgovorio na zamolbu za pomoć u skrbi za beskućnike koju je Caritas Zagrebačke nadbiskupije uputio na adrese brojnih proizvođača i trgovačkih lanaca, izvijestili su danas iz tog trgovca.

Primopredaja donacije upriličena je 2. ožujka ispred Caritasovog objekta za smještaj beskućnika u Rakitju, a u ime Kauflanda uručenju je nazočio voditelj Odjela prodaje oglasa, marketinga i distribucije reklamnih materijala Dubravko Kušec. Donaciju su preuzeli tajnik Caritasa Zvonko Erceg i voditelj projekta “Skrb za beskućnike” Ivan Mavrek.

“Kaufland dobiva brojne molbe za pomoć, a u skladu sa svojim mogućnostima pomaže ustanovama i obiteljima. Uvidjeli smo da postoji opravdana potreba za pomoć beskućnicima i procijenili da je najbolje darovati im prehrambene proizvode za svakodnevnu potrošnju – ulje, šećer, brašno i mlijeko. Takvu donaciju mogli smo vrlo brzo realizirati”, istaknuo je Kušec.

kaufland-donacija-caritas-002Također je dodao kako su ovom donacijom željeli i drugima ukazati na potrebe i probleme beskućnika te ih potaknuti da se i oni odazovu na Caritasov poziv. “Mi ćemo to nastojati činiti i nadalje”, naglasio je.

Kaufland Hrvatska k.d. trgovački je lanac koji se bavi maloprodajom, a u Hrvatskoj ima 27 poslovnica u 26 gradova u kojima zapošljava oko 2200 djelatnika.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here