Hrvatska zemlja partner na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar

152

mostar-stari-most-midiHrvatska se predstavlja na Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar koji se održava u tom bosanskohercegovačkom gradu od 27. do 31. ožujka., izvijestili su danas iz Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Kako se navodi, na štandu površine 120 m2 bit će organizirana promocija širokog izbora hrvatskih vina, alkoholnih pića i delikatesa te proizvoda priznatih i zaštićenih oznakama porijekla, oznakama Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta koje će biti predstavljene kroz četiri regije.

HGK će dodatno u suradnji s Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu, 28. ožujka, organizirati forum na temu “Promjene u vanjsko-trgovinskim odnosima BiH i RH u poljoprivredno-prehrambenom sektoru nakon pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji”.

U organizaciji Županijske komore Bjelovar kao izlagači na zajedničkom izložbenom prostoru predstavit će se Bjelovarsko-bilogorske tvrtka Ivatom iz Garešnice koja će izložiti program filterskih vreća i zaštitne opreme za drvnu industriju, a Bjelovarski sajam d.o.o. prezentirat će posjetiteljima sajma ponudu svojih sajamskih manifestacija, a promovirat će i gospodarsku ponudu tvrtki putem kataloga i ostalih tiskanih promotivnih materijala.

ŽK Koprivnica predstavit će svoje gospodarstvenike kako bi svojim članicama omogućili predstavljanje proizvoda i usluga, dok će u organizaciji ŽK Virovitica nastupiti šest izlagača: Apis Cabuna (ugostiteljski med), Dam d.o.o. Lozan (ljekovito bilje, kamilica), Eurovoće Orahovica (konzervirano voće i povrće “DoOra zimnica”), Medena Virovitica (med i pčelinji proizvodi), Poison city d.o.o. Pitomača (ljekovito bilje i eterična ulja) i Slavonka d.o.o. Čađavica (konzervirano povrće zimnica “Slavonka”).

ŽK Karlovac promidžbeno-informativnim materijalima predstavit će gospodarski potencijal županije, a svoje proizvode izložit će tvrtke Kordun Alati, M-90, Interplan i Ilsad, navode iz HGK.

Sajam je općega karaktera, a osim izložbenog dijela sadržajno je obogaćen stručnim skupovima, konferencijama i radionicama. Na izložbenom prostoru od 30.000 četvornih metara predstavit će se više od 700 izlagača iz oko 40 zemalja. Prosječno sajam posjeti više od 50.000 posjetitelja, a ovogodišnja zemlja partner sajma je Republika Hrvatska.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here