Nestlé: Ključ za smanjenje potrošnje vode su lokalne inicijative

19

Peter Brabeck-Letmathe, predsjednik Izvršnog odbora tvrtke Nestlé, na Svjetskom forumu voda istaknuo je potrebu za pragmatičnim, učinkovitim i isplativim pristupom rješavanju globalnog problema oskudice vode, priopćeno je danas iz te švicarske tvrtke.

peter-brabeck-letmathe-nestle-midi1Brabeck-Letmathe naglasio je da ključ za smanjenje potrošnje vode leži u lokalnim inicijativama: “Vanjske strukture ne mogu riješiti problem vode. Inicijative moraju početi na lokalnoj razini, baviti se specifičnim problemima pojedinih riječnih korita. Vlade moraju poticati inicijative, a podršku moraju dobiti u opsežnom javno-privatnom partnerstvu.” Primjer takvog javno-privatnog partnerstva je 2030 Grupa za vodne resurse. Brabeck-Letmathe, kao predsjednik te Grupe, pozvao je 3200 sudionika Svjetskog foruma voda da podrže inicijativu.

Grupa za vodne resurse osnovana je upravo kako bi se odgovorilo na rastući problem oskudice vode u svijetu, a čine je predstavnici organizacija iz privatnog i javnog sektora koji osiguravaju institucionalnu suradnju i savjete koji su potrebni kako bi se riješio problem opskrbe vodom.

Brabeck-Letmathe je održao govor povodom predstavljanja izvješća Stvaranje zajedničke vrijednosti 2011. koje je pokazalo da je Nestlé od 2001. godine do danas  za trećinu umanjio potrošnju vode u svojim tvornicama, dok se proizvodnja hrane i pića povećala za 73%.

Također, Nestlé je osigurao pristup vodi za preko 60.000 ljudi, investirajući 2,25 milijuna švicarskih franaka u vode i sanitaciju, sigurnost hrane i hitnu ispomoć Obali Bjelokosti. Investiciju i pomoć osiguralo je obnavljanje trogodišnjeg partnerstva s Međunarodnom federacijom društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Crvenim križem.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here