Soko Štark: Tradicija izvor uspjeha

436

stark-smoki-vrecica-40-grGotovo svi brendovi u okviru Štarkovog programa nastali su pedesetih godina prošlog stoljeća pa tako i podrazumijevaju višedesetljetnu tradiciju uz koju se vežu i emocije potrošača.

Iz tvrtke ističu kako upravo povjerenje potrošača predstavlja veliku vrijednost za brendove, a ono se može održati samo ulaganjem u kvalitetu, inoviranjem i razvijanjem ponude.

Jedino što se nikad nije promijenilo je činjenica da je ime Štark vezano za vrhunsku kvalitetu, kažu u Soko Štarku. Tako je, primjerice, Smoki toliko popularan da predstavlja generičko ime za flips, kao i Bananica koja je najprodavanija u svom segmentu, a čokolade Najlepše želje najprodavanija domaća čokolada na srpskom tržištu. Tu su neizostavno i Štarkove napolitanke, Piškote i Štarkovo čajno pecivo.

Soko Štark stečeno povjerenje svojih potrošača ne želi iznevjeriti i zato je svoju tradiciju nadogradio novim tehnologijama i proširio portfelj brendova novim ukusima.

Tako je samo u prošloj godini kroz intenzivne razvojne i marketinške aktivnosti inovirana gotovo trećina proizvoda (34 SKU).

Ostvarenju rekordnih rezultata sigurno je doprinijelo lansiranje novih okusa, redizajn i repozicioniranje brendova, ali i nova sinergija u okviru Atlantic Grupe, kao jedne od vodećih prehrambenih kompanija u regiji s poznatim regionalnim robnim markama kao što su Grand kafa, Barcaffe, Cedevita, Smoki, Cockta, Argeta i drugi, navode iz tvrtke.

stark-bananica-125gNa hrvatskom su tržištu proizvodi iz Štarkovog asortimana prisutni od 2005. godine, a u okviru Atlantic Grupe u posljednjih godinu dana značajno je unaprijeđen tržišni položaj kako u Hrvatskoj, tako i na svim tržištima u regiji.

Oslanjajući se na snagu brendova i distribucijsku podršku s visoko razvijenim znanjima u upravljanju robnim markama, ključnim kupcima, trade marketingu te poznavanjem kanala distribucije, u narednom razdoblju očekujemo daljnji rast.

Za sada na hrvatskom tržištu prisutni su Smoki, Čoko Smoki i Bananica, a u pripremi je i nekoliko drugih proizvoda koji bi uskoro trebali razveseliti hrvatske potrošače, ističu iz Soko Štarka.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here