TDR zadržao na srbijanskom tržištu udjel od osam posto

53

tdr-konferencija-srbija-ftdTvornica duhana Rovinj (TDR) u prošloj je godini u Srbiji prodala oko milijardu i pol komada cigareta i zadržala tržišni udio veći od 8 posto.

“S obzirom na rastuću gospodarsku krizu i činjenicu da je ukupno tržište cigareta u Srbiji prošle godine palo za više od 12 posto, našim poslovnim rezultatima možemo biti zadovoljni. Zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi naših brendova zadržali smo stabilan tržišni udio i nastavili sa širenjem poslovanja na srpskom tržištu”, izjavio je na današnjoj konferenciju za novinare u Beogradu predsjednik Uprave TDR-a, Davor Tomašković.

Trošarinsko opterećenje cigareta, kako je rekao, koje je u samo dvije godine poraslo za čak 47 posto, znatno utječe na duhansko tržište i poslovanje TDR-a u Srbiji.

“Nauštrb vlastitih prihoda, a uvažavajući krizne uvjete i pad kupovne moći potrošača, cijene naših proizvoda u 2011. godini minimalno smo korigirali – znatno manje od promjena koje diktiraju izmjene trošarinskog sustava”, kazao je Tomašković.

On je dodao kako Srbija i dalje ima značajno niže porezno opterećenje od EU direktiva te da se očekuje daljnji rast trošarina i cijena cigareta.

TDR je na srpskom tržištu prisutan s 28 svojih proizvoda, a u 2012. godini planira nastaviti sa širenjem ponude.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here