Agrokor planira izdati obveznice u iznosu od 300 milijuna eura

38

agrokor-ulaz-midi1Jamci za obveze po obveznicama bit će Agrokorove tvrtke Konzum, Ledo, Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci

Koncern Agrokor planira izdati sedmogodišnje obveznice u iznosu od 300 milijuna eura koje bi dospijevale 2019. godine, objavilo je u ponedjeljak nekoliko tvrtki iz sastava Agrokora u obavijestima o najavi izdavanja jamstava.

Obveznice bi se izdale s pravom prvenstva, uz jamstvo, denominirane u eurima ili američkim dolarima ili u kombinaciji euro i dolar, koje se izdaju u globalnom obliku i koje će biti ponuđene na inozemnim tržištima kapitala u skladu s Odredbom 144A (Rule 144A) i Pravilom S (Regulation S) Zakona o vrijednosnim papirima SAD (IUS Securites Act), navodi se u obavijestima o najavi u vezi izdavanja jamstava koje su poslijepodne putem Hinina OTS-a objavili Konzum, Ledo, Zvijezda, Jamnica i PIK Vinkovci.

Planirani je ukupan iznos izdanja od 300 milijuna eura ali s mogućnošću njegova povećanja, ovisno o interesu potencijalnih ulagatelja i odluci izdavatelja, uvažavajući pritom uvjete postojećih financijskih aranžmana izdavatelja.

Prinos na obveznice do dospijeća bit će određen po zatvaranju upisa obveznica.

Iznos i cijenu obveznica odredit će voditelji izdanja uz konzultacije s Agrokorom, navodi se u obavijestima Agrokorovih kompanija koje će biti jamci za obveze po obveznicama. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here