Agrokor postao član organizacije FoodDrinkEurope

58

mella-frewen-ivica-todoric-potpisivanjeAgrokor je od danas član prestižne organizacije koja okuplja europske proizvođače iz prehrambene industrije

Agrokor koncern i organizacija FoodDrinkEurope potpisali su danas u Zagrebu pristupni Ugovor o direktnom članstvu Agrokora u tom europskom udruženju proizvođača iz prehrambene industrije, izvijestili su iz Agrokora. Ugovor su potpisali direktorica FoodDrinkEurope Mella Frewen i predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić.

Ovo je velika prilika za daljnji razvoj hrvatskoga, ali i regionalnog gospodarstva. Članstvom u europskom udruženju proizvođača, Agrokor će aktivno sudjelovati u stvaranju novih stranih investicija, a samim time i novih radnih mjesta, kaže se u priopćenju Agrokora.

“Kroz aktivno sudjelovanje u udruženju FoodDrinkEurope Agrokor prepoznaje priliku za otvaranje novih tržišta i rast izvoza cjelokupne prehrambene proizvodnje. Ovo je zasigurno značajan korak za Hrvatsku, jer Agrokor ovime kao jedina kompanija iz regije ulazi u društvo renomiranih europskih proizvođača, gdje će svoju aktivnu ulogu znati iskoristiti za promicanje regionalne industrije te poticanje razvoja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje, a samim time i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva”, istaknuo je prigodom potpisivanja Ivica Todorić.

“Svjesni pozicije Agrokora kao vodeće regionalne kompanije, vjerujemo da će članstvo u europskoj krovnoj organizaciji prehrambene industrije dati dodatni zamah njegovoj ulozi u jačanju gospodarstva i povećanju zaposlenosti u regiji te ćemo mu u tom smislu davati punu podršku”, naglasila je Mella Frewen.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i Željko Ivančević ispred ECS-Brussels, tvrtke sa sjedištem u Bruxellesu koja se bavi savjetovanjem o europskim pitanjima.

FoodDrinkEurope sa sjedištem u Bruxellesu najveće je udruženje proizvođača iz prehrambene industrije, čiji su članovi mala, srednja i velika europska poduzeća za proizvodnju hrane i pića, uključujući 25 nacionalnih udruženja, 18 vodećih globalnih kompanija za proizvodnju hrane i pića te 25 organizacija iz sektora.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here