Dražen Žerić Žera donio svoje omiljene “starke” u Etnografski muzej

38

zera-i-zvjezdana-antos-autorica-izlozbeFrontman Crvene jabuke donio je u zagrebački Etnografski muzej svoje omiljene ‘starke’ – svoj zaštitni znak.

Popularni pjevač našao je vremena kako bi svojom malom ali vrijednom donacijom upotpunio izložbu ‘Idemo na pivo!’ Etnografskog muzeja i Karlovačke pivovare, koja je partner izložbe. Tenisice je predao autorici izložbe, kustosici Zvjezdani Antoš, izvijestili su iz Karlovačke pivovare.

Žera je Etnografskom muzeju donirao svoje omiljene crvene tenisice koje je nosio nastupajući na Karlovačko Live koncertima.

“Obožavam starke, skupljam ih već 33 godine i koliko god ih kod kuće imam, teško mi se od svakog para odvojiti. U ovima sam nastupao diljem Hrvatske i uz njih me vežu lijepe uspomene. No, nekako ću ipak preživjeti do sredine srpnja bez njih. Kao veliki ljubitelj piva jako se veselim otvorenju ove izložbe i drago mi je što mogu na neki način njoj doprinijeti. Nadam se da će se i drugi ljubitelji piva biti spremni odvojiti od svog omiljenog pivskog predmeta na nekoliko mjeseci i učiniti ovu izložbu još boljom”, kazao je Žera.

Svi ljubitelji piva svoje omiljene predmete vezane uz pivo i kulturu konzumiranja piva mogu donijeti u Etnografski muzej svaki radni dan od 10 do 15 sati. Odabrani predmeti bit će izloženi u sklopu izložbe ‘Idemo na pivo!’ koja se otvara 11. svibnja i traje do 15. srpnja. Uz svaki predmet bit će istaknuto ime i prezime donatora, a nakon završetka izložbe predmeti će im biti vraćeni.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here