Jurčić: Spašavajući HEP ugrožavamo stotinu drugih poduzeća

9

ljubo-jurcic-midi2Stalna poskupljenja goriva, te najavljena poskupljenja struje i komunalija, ne bi trebala izazvati poskupljenje hrane, smatra ekonomski analitičar Ljubo Jurčić.

Za Dnevnik 3 HTV-a je rekao kako vjeruje da će, zbog smanjene kupovne moći građana, prehrambene tvrtke i trgovački lanci, najavljena poskupljenja pokušati pokriti unutarnjim rezervama. – To će ih dovesti u još teži položaj – dodao je Jurčić.

Komentirajući najavljeno poskupljenje cijene električne energije, rekao je da bi Vladin prioritetni zadatak trebao biti očuvanje standarda građana, a ne samo dobrobit HEP-a.

Vlada nije samo vlasnik HEP-a, nego je i Vlada cijeloj državi i ima prioritetan cilj da čuva standard.

Standard građana ovisi o nivou cijena i rastu osobnih dohodaka, moj prijedlog je da barem godinu dana ne dižu cijene energenata, a dajmo Vladi godinu dana prostor da poveća dohodak hrvatskih građana, istaknuo je. Spašavajući HEP dovodimo u nezgodnu poziciju stotine drugih poduzeća, naglasio je Jurčić.

Jurčić ove godine očekuje inflaciju veću od 3 posto, a realni dohodak za one koji imaju plaću manju od prosječnih 5.000 kuna, mogao bi pasti 7-10 posto. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here