Mercator će pomoću usluga u oblaku povezati 6000 zaposlenika u regiji

23

biljana-weberslovenski-microsoft-melita-kolbezen-mercator-i-robert-trnovecMicrosoft Slovenija i S&T Slovenija prošli su tjedan s Poslovnim sustavom Mercator potpisali sporazum o jednom od dosad najvećih prelazaka na Microsoftove usluge računalstva u oblaku u srednjoj i istočnoj Europi.

U Mercatoru su se odlučili pomoću usluga sustava Office 365 omogućiti veću produktivnost i napredne komunikacije za više od 6000 svojih zaposlenika u Sloveniji i inozemstvu.

Projekt prelaska na Office 365, koji implementiraju stručnjaci jedinice Microsoft Consulting Services u suradnji s partnerskom tvrtkom S&T Slovenija, već je u tijeku i očekuje se da će završiti do listopada ove godine.

Pomoću Microsoftovih usluga u Mercatoru će bolje povezati zaposlene u Hrvatskoj, Sloveniji i inozemstvu, osigurati podršku za najnaprednije oblike sudjelovanja i komunikacije te ostvariti trenutačne uštede i bolji pregled troškova za informacijske tehnologije.

– Odluka da jedna od najvećih slovenskih tvrtki pređe na Office 365, nov je dokaz da je uz Microsoft računalstvo u oblaku postalo stvarnost te da čak i tako zahtjevnim poslovnim okruženjima donosi vrlo opipljive i mjerljive poslovne prednosti. Zajedno smo otvorili novo poglavlje u razvoju naprednih informacijskih rješenja u Sloveniji. Uvjerena sam da ćemo s ovim projektom dodatno ojačati dosadašnju odličnu suradnju – istaknula je Biljana Weber, generalna direktorica slovenskog Microsofta.

U Poslovnom sustavu Mercator uskoro će moći jednostavno iskoristiti sve prednosti najsuvremenijih tehnologija za suradnju i komunikaciju jer u najvećem slovenskom trgovačkom lancu već je u tijeku sveobuhvatni prelazak na računalstvo u oblaku temeljeno na Microsoftovu paketu Office 365.

U Mercatoru će usluge sustava Office 365, koje se temelje na poznatim i iskušanim poslovnim rješenjima sustava Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online i Microsoft Lync Online, odsada upotrebljavati više od 6000 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Riječ je o najvećem prelasku na usluge računalstva u oblaku u Sloveniji i dosad jednom od većih u srednjoj i istočnoj Europi.

– Prelaskom na Microsoftove usluge u oblaku dosljedno realiziramo svoju strategiju na području informacijskih tehnologija koja je usmjerena na uvođenje standardiziranih rješenja, podršku ključnim procesima i bolju integraciju cijele grupe Mercator. Zahvaljujući sustavu Office 365, korisnicima u regiji u kojoj smo prisutni ponudit ćemo jedinstvene i standardizirane alate, bolje ih povezati te im omogućiti da budu produktivniji u svom radu – izjavio je Andrija Derežić, izvršni direktor za informatiku i telekomunikacije u Mercatoru.

U Mercatoru su se odlučili za Office 365 jer su tražili rješenje za sudjelovanje i komunikaciju zaposlenika koja bi im omogućilo da manje vremena i rada troše na upravljanje informacijskom infrastrukturom te istovremeno u svakom trenutku poduprlo ambicioznu razvojnu strategiju. U Mercatoru žele na svim tržištima na kojima su prisutni postati prvi ili drugi najveći trgovac.

Ključnu ulogu u tim nastojanjima imaju i tehnološka rješenja koja moraju u svakom trenutku ekonomski učinkovito i bez nepotrebne kupnje vlastite poslovne opreme poduprijeti stalni rast poslovanja, uključujući daljnji razvoj prodajne mreže i otvaranje novih radnih mjesta.

Paket usluga Office 365 omogućit će Mercatoru smanjenje troškova pri kupovini i uvođenju vlastite poslužiteljske infrastrukture, kao i pri upravljanju njome te će putem plaćanja na temelju stvarne upotrebe osigurati bolji pregled troškova za informacijske tehnologije.

Povećat će i učinkovitost upravljanja troškovima jer Office 365 donosi novi model mjesečnog plaćanja samo za one usluge koje su im uistinu potrebne i koje se koriste.

Time se osigurava visoka predvidivost izdataka za informacijske tehnologije i mogućnost redovite troškovne prilagodbe, kao i brze promjene u potrebama i željama zaposlenika. Microsoftom ugovorom o razini usluga (SLA) osigurava 99,9-postotnu vremensku raspoloživost usluga i njihovo stalno unaprjeđivanje.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here