Mercator pomaže Udrugu Crveni nosevi

48

crveni-nosevi-klaunovidoktori-midiKlaunovi doktori niz godina svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci smještenoj u bolnici, a podršku će im pružiti i trgovački lanac Mercator u čijim će se trgovinama kupnjom odabranih proizvoda dio sredstava donirati programu Udruge

Mercator-H uključio se u podršku radu Udruge “Crveni nosevi” pa se u trgovinama kupnjom pojedinih proizvoda odvaja od 50 lipa do 10 kuna za rad ove udruge.

Tako se kupnjom dječjeg bicikla X-plorer Miss Daisy 16 ili Hyper 16 donira čak 10 kuna, a igračaka Dinowaurs 5 kuna. Pored brojnih proizvoda tu su i deterdžent Persil Expert, omekšivač Silan i Nestle Nesquick, kupnjom kojih se donira po 1 kuna ili Nivea Baby šampon i kupka od koje se odvaja 1,57 kuna.

“Podrškom rada ove udruge indirektno se pomaže najmlađima smještenim u bolnicama kao i njihovim roditeljima da se lakše nose s bolešću i stresom uzrokovanim boravkom u bolnici, a posebno veselje su djeci koja su daleko od svojih obitelji i najmilijih”, ističu iz Mercatora.

Udruga Crveni nosevi Hrvatska djeluje u nadležnosti međunarodne organizacije Red Noses Clowndoctors International sa sjedištem u Beču. Klaunovi volonteri svakoga tjedna obilaze dječje bolnice u Zagrebu i trude se malim pacijentima olakšati teške bolničke dane i duhovitim nastupima omogućiti da na trenutak zaborave na dijagnozu.

Inicijativa Mercatora – H trajat će do 1. srpnja, a po završetku akcije planira se omogućiti i posjete domovima za nezbrinutu djecu.

Za svoj su rad Klaunovi doktori proglašeni jednim od dobitnika nagrade Ponos Hrvatske.

“S ovim projektom, Mercator-H nastavlja s društveno odgovornim i humanitarnim djelovanjem usmjerenim na pomoć najmlađima i obiteljima. Svake godine hranom i drugim potrepštinama pomažemo domove za djecu i institucije koje se brinu o ugroženim obiteljima. Čak i unutar kompanije zaposlenici iniciraju ili se uključuju u akcije pomoći obiteljima u okruženju, a trenutno prikupljamo dječje igračke, robicu i drugu odjeću za najmlađe stanovnike dječjih domova”, ističe se u priopćenju Mercatora.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here