Nexe gradnja počela radove na trgovačkom centru u Dubravi

14

nexe-grupa-midiUnatoč i dalje lošem stanju u građevinskom sektoru, Nexe gradnja je uspješna u pronalasku novih, nišnih projekata poput gradnje trgovačkih centara, specifičnih poslovnih pogona i zgrada te energetskih objekata, priopćila je ta kompanija

Nexe gradnja, tvrtka u sastavu Nexe Grupe, započela je s radovima na gradnji novog  trgovačkog centra u zagrebačkom naselju Dubrava.

Investitor je tvrtka Oporovec gradnja, vrijednost radova je oko 14 milijuna kuna, a rok završetka radova je početak rujna 2012.

Nexe gradnja je trenutno angažirana kao izvođač radova na nizu projekata u niskogradnji i visokogradnji, a sve više referenci ima na projektima gradnje objekata posebne namjene od kojih se u narednom razdoblju očekuje veća aktivnost od ostatka građevinskog sektora, stoji u priopćenju Nexe grupe.

Ugovorena vrijednost svih radova u tijeku Nexe gradnje je više od 200 milijuna kuna, a u fazi završnih pregovora je još nekoliko novih poslova.

“Unatoč i dalje lošem stanju na tržištu, prošle je godine Nexe gradnja ostvarila gotovo 115 milijuna kuna prihoda, a ove godine očekujemo daljnji rast realizacije. Krizu smo djelomično amortizirali ulaskom u nove, nišne projekte poput gradnje trgovačkih centara, specifičnih poslovnih pogona i zgrada te energetskih objekata. Potencijal u narednom razdoblju vidimo upravo u energetskim projektima poput bioplinskih postrojenja”, izjavio je Miljenko Zovko, direktor Nexe gradnje i direktor Divizije za građenje Nexe Grupe.

Nexe gradnja trenutno zapošljava 170 radnika, a zbog povećanog obima posla samo je od početka 2012. godine zaposleno 30 novih radnika. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here