Smjena u dinastiji Benetton

8

luciano-benetton-midiLuciano Benetton, jedan od osnivača i predsjednik Benetton grupe, izjavio je da će sljedeći tjedan čelno mjesto u toj modnoj tekstilnoj kompaniji predati sinu.

Benetton i njegova obitelj tu su obiteljsku tvrtku osnovanu 1965. godine pretvorili u jedan od najpoznatijih talijanskih brendova s više od 6500 prodavaonica u 120 zemalja, poznatu po živim bojama i smjelim i kontroverznim reklamnim kampanjama.

– Palica prelazi mom sinu Alessandru, koji će postati predsjednik grupe – rekao je Luciano Benetton, koji sljedeći mjesec slavi 77. rođendan, u razgovoru za list Corriere della Sera. Benetton je osnovao istoimenu tvrtku zajedno sa svoja dva brata i sestrom. Na njezinu je čelu od prvog dana.

– Nakon 47 godina povlačim se sa svih dužnosti u kompaniji – rekao je.

Alessandro Benetton trenutačno je potpredsjednik Benetton grupe. Kompanija je u 90-postotnom vlasništvu obitelji. Prošle je godine tvrtka, pod naletom jeftinijih brendova poput Zare i švedskog H&M-a, zabilježila pad dobiti od 30 posto i morala je odustati od dijeljenja dividende.

Luciano Benetton kaže da je njegov sin u posljednje dvije godine, koliko je na potpredsjedničkom mjestu, pokazao da ima strast potrebnu za vođenje grupe. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here