Tisak smanjio gubitak

46

tisak-kiosk-large1U prvom ovogodišnjem kvartalu gubitak Tvrtke dosegao je 4 milijuna kuna dok je prošle godine iznosio 4,9 milijuna kuna

Tisak je u prvom tromjesečju ove godine ostvario gubitak od četiri milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 4,9 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U izvješću se navodi kako je ostvareni gubitak u skladu s planskim vrijednostima.

Ukupni prihodi Tiska ostvareni su u iznosu od 710,9 milijuna kuna i porasli su za 10,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Rast prihoda rezultat je rasta prometa maloprodaje i veleprodaje, najviše zbog rasta prodaje i udjela na tržištu duhana i ostale komercijalne robe, navodi se.

Tvrtka bilježi rast ukupnih rashoda za 10,4 posto, na 714,9 milijuna kuna, na što prvenstveno ima utjecaj porast nabavne vrijednosti trgovačke robe uzrokovan povećanjem ukupnog prometa.

U izvješću se navodi kako su najznačajniji rizici i neizvjesnost i nadalje pad kupovne moći stanovništva uslijed recesije, što je utjecalo na prodaju osnovnih kategorija asortimana (tiskovine, cigarete, prepaid bonovi) te stroga zakonska regulativa (ograničenje uporabe duhanskih proizvoda) kao i promjena trendova informiranja i novi medijski kanali.

Tvrtka nije imala značajnih problema s likvidnošću i naplatom potraživanja, iako je na tržištu i kod kupaca sve jače izražen problem u prikupljanju izvora sredstava.

Tisak je član koncerna Agrokor te vodeći hrvatski distributer tiskovina, duhanskih proizvoda, prepaid bonova i start paketa telekom operatera te ostalih proizvoda. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here