Adris grupa: Za isplatu dividende 114,8 milijuna kuna

117

ante-vlahovicSjednicom Glavne skupštine Adris grupe, održanoj danas u Rovinju, završilo je održavanje godišnjih skupština dioničara svih trgovačkih društava u sastavu Grupe. Tijekom dana održane su i skupštine Tvornice duhana Zagreb, Maistre, Hrvatskih duhana, Istragrafike, Inovina i Cromarisa.

Odlukom Skupštine iz neraspoređene zadržane dobiti Društva izdvojit će se iznos od 114,8 milijuna kuna za isplatu dividende, što iznosi 7 kuna po dionici.

Dividenda će biti isplaćena 13. srpnja 2012. godine, na račune imatelja dionica prema stanju i izvodu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 15. lipnja 2012. Ukupna neto dobit Adris grupe za 2011. godinu, u iznosu od 586 milijuna kuna, raspoređuje se u statutarne rezerve Društva.

Skupština je dala razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora, ističe se u priopćenju Adris grupe.

Obrazlažući prošlogodišnje poslovne rezultate i plan poslovanja za ovu godinu, predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović istaknuo je kako je Adris grupa u 2011. godini ostvarila ukupne prihode u iznosu od 3,2 milijarde kuna, što je za 3,2 posto više od prošlogodišnjih.

Poslovni prihodi iznosili su 2,86 milijardi kuna i za jedan posto veći su od prošlogodišnjih. Prihodi od prodaje robe i usluga iznosili su 2,78 milijardi kuna.

Na domaćem tržištu ostvareno je 1,5 milijardi kuna, a na inozemnim 1,25 milijardi kuna, što je na prošlogodišnjoj razini. Dobit prije oporezivanja iznosi 644 milijuna kuna, a neto dobit 498 milijuna kuna.

Vlahović je izvijestio je da je u proteklih pet godina izvoz Adris grupe rastao prosječno godišnje 7,4 posto. U 16 godina vrijednost kapitala prosječno je rasla 22 posto godišnje, a sustav Adris grupe visoko je likvidan i nisko zadužen, kazao je Vlahović. Istaknuo je i da je Adris grupa u razdoblju od 2005. do 2011. godine investirala 3,5 milijarde kuna ili 500 milijuna kuna godišnje.

“Adris grupa je povećala svoj investicijski potencijal, zadržala poslovnu vjerodostojnost i spremna je za novi poslovni iskorak”, naglasio je Vlahović govoreći o planovima poslovanja dodajući pritom kako je održivost tvrtke trajni cilj.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here