Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” stigle do Požege

37

kupujmo-hrvatsko-midi6Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se u subotu, 2. lipnja, u Požegi na Trgu Svetog Trojstva od 9 do 13 sati.

U promotivnoj prodaji hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 108 tvrtki, odnosno poduzetnika, najavili su danas iz Hrvatske gospodarske komore, organizatora akcija.

Kako se navodi, akcije će posjetiti župan Požeško-slavonske županije Marijan Aladrović, gradonačelnik grada Požege Zdravko Ronko, zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović, zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha te mnogi drugi.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” započela je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi kako bi bili označeni na uočljiv i poseban način, te im se od tada dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”.

Već se treću godinu uzastopce u sklopu ove akcije održavaju i “Vrijedne ruke”, akcija koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” dosad je dobio 231 proizvod, dok znak “Izvorno hrvatsko” nose 122 proizvoda.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here