Amerikanci za 3 milijuna eura kupili 51% udjela u tvrtki KupiMe

118

kupime-ieurope-konferencija-largeTvrtka KupiMe d.o.o. ušla je u strateško partnerstvo s investicijskim fondom iEurope koje podrazumijeva ulaganja u tvrtku ukupne vrijednosti 3 milijuna eura.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije u Zagrebu, KupiMe grupa, jedna od vodećih tvrtki iz područja grupne kupnje u regiji, investiciju će koristiti za širenje svog poslovanja u jugoistočnoj Europi, a dio ulaganja upotrijebljen je za kupnju portala trebamito.hr, bigsale.hr i trebamito.rs.

KupiMe omogućava unapređenje prodaje ponuđačima proizvoda i usluga, partnerima koji ponude popuste korisnicima u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji.

Ujedno potiče korištenje društvenih mreža jer je korisniku za ostvarivanje popusta na raznoliku i kvalitetnu ponudu u interesu da se okupi dovoljan broj kupaca kako bi ponuda postala valjanom. KupiMe je svojim korisnicima prošle godine osigurao uštedu od 20 milijuna kuna, dok je ukupni prihod u 2011. iznosio više od 21 milijun kuna.

“KupiMe je brzo postao lider u grupnoj kupnji u regiji. Veseli me što će razvoj tvrtke biti materijalno potpomognut u okviru partnerstva s fondom iEurope kojeg smo, zahvaljujući ozbiljnom pristupu, prepoznali kao idealnog partnera za naše poslovanje”, rekao je Vanja Sertić, osnivač KupiMe grupe.

On je dodao kako će se na ovaj način dodatno kupce približiti trgovcima i stvoriti nove kanale kojima će im moći nuditi svoje proizvode i usluge. Isto tako, rekao je Sertić, “ova će investicija stvoriti radna mjesta u tvrtki KupiMe, ali i potaknuti mogućnosti za zaposlenje kod naših klijenata u sektorima maloprodaje i usluga”.

“Investicijski fond iEurope postiže značajne rezultate u pomaganju inovativnim kompanijama s visokim potencijalom rasta, kao što je KupiMe, i njihovim vlasnicima u razvoju poslovanja i unapređenju tržišnih mogućnosti. Našim partnerima pružamo stratešku podršku i naknadne investicije”, rekao je Laszlo Czirjak, suosnivač i partner u fondu iEurope.

Kristina Perkin Davison, suosnivačica i partnerica u fondu iEurope, dodala je kako reputacija tvrtke KupiMe, vezana uz izvrsno korisničko iskustvo i kvalitetu ponuda, čini ovu investiciju iznimno atraktivnom za fond, pogotovo jer je riječ o tržištu e-trgovine u nastajanju.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj James B. Foley, koji su prisustvovali konferenciji, pozdravili su ulazak američkog kapitala na hrvatsko tržište.

“Nadamo se većem broju ovakvih partnerstava u našim gospodarskim odnosima”, istaknuo je veleposlanik Foley dodajući kako je iEurope američki fond s velikim iskustvom u pomaganju razvoja lokalnih poduzetnika, dok KupiMe predstavlja vrstu tehnološki inovativnih kompanija koje će biti ključne za razvoj održivog gospodarstva u Hrvatskoj.

Ministar Maras je istaknuo da ovo partnerstvo povezuje Hrvatsku s globalnim tržištima i otvara nova radna mjesta te izrazio nadu da ujedno predstavlja i najavu poboljšanja poslovne i investicijske klime u Hrvatskoj.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here