BICRO: 150 tisuća eura za ‘alat’ koji olakšava kupnju

56

bicro-midiVladina agencija za provedbu programa potpore tehnologijskom razvoju BICRO objavila je danas da će potporom u iznosu od 150 tisuća eura pomoći razvojni međunarodni projekt u kojem sudjeluje zagrebačka tvrtka Poslovna inteligencija i u sklopu kojeg će se razviti alat ‘Fair’ koji će omogućiti da kupci prilikom kupnje putem mobilnog telefona dobiju informacije o traženom proizvodu u realnom vremenu.

BICRO-ova potpora čini 50 posto ukupnih troškova hrvatskog dijela u tom projektu, a koji čini 20 posto ukupno planiranih troškova.

Za ostatak financiranja su, kako navode iz BICRO-a, zaduženi projektni partneri. Partneri Poslovne inteligencije u tom projektu su francuska tvrtka TestNtrust te rumunjska Consulting International.

Alat ‘Fair’ prvi će put omogućiti korisnicima proizvoda uvid u osvrte drugih korisnika na odabrani proizvod, ocjenu proizvoda i robne marke, a cilj je omogućiti korisnicima da tijekom kupovanja putem mobilnog telefona dobiju pouzdane informacije o traženom proizvodu što bi im trebalo olakšati donošenje odluke o kupnji.

To je još jedan projekt kojeg BICRO sufinancira u sklopu programa EUREKA ili europske mreže za tržišno usmjereno istraživanje i razvoj koja od 1995. pomaže izgradnji međunarodnog partnerstva u jačanja europske konkurentnosti. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here