Drago Kavšek novi član uprave Mercatora

36

drago-kavsekNadzorni odbor Mercator Grupe na svojoj je današnjoj sjednici imenovao Dragu Kavšeka za novog člana Uprave Mercator Grupe za područje financija i informatike.

Kavšek je imenovan na mandatno razdoblje od pet godina, s početkom mandata od 1. lipnja 2012. godine, te će na tom mjestu zamijeniti Melitu Kolbezen, izvijestili su iz Mercatora.

Također, navodi se kako će preostala dva člana Uprave biti imenovana na sljedećoj sjednici Nadzornog odbora koja će se održati 18. lipnja 2012. godine.

Drago Kavšek rođen je 10. svibnja 1974. Poslije gimnazije završio je studij na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani i svoju radnu karijeru počeo kao pomoćnik revizora u revizorskoj kući Deloitte & Touche.

U godinama od 1999. do 2001. radio je kao interni kontrolor u poduzeću Peugeot Slovenija d.o.o.

Svoj profesionalni put nastavio je na funkciji rukovoditelja analitičarskog odjela u poduzeću Publikum d.d. u periodu od 2001. do 2003. Na toj funkciji je samostalno procjenjivao poduzeća na Ljubljanskoj burzi (prije svega poduzeća u farmaceutskoj industriji, trgovini i prehrambeno-prerađivačkoj industriji), sudjelovao pri pripremi akvizicija poduzeća (SKB, Valkarton, Banka Koper, Živila Kranj…) i provodio financijska dubinska snimanja.

Kasnije je na Publikumu napredovao na poziciju direktora korporativnih financija i na tom mjestu ostao do svog dolaska u Fructal d.d. u 2007. godini. Kao direktor financija i računovodstva u Fructalu je radio do imenovanja na mjesto predsjednika Uprave Fructal d.d. u 2011. godini.

Zbog loših financijskih rezultata u prošlosti je zajedno sa suradnicima pripremio nove strateške smjernice te se pobrinuo za nadzor i operativnu provedbu. Značajan element poboljšanog poslovanja u posljednjim godinama bio je posljedica oblikovanja nove kadrovske politike pod upravljanjem Kavšeka, briga za povećanje motivacije zaposlenika te promjena sistematizacije radnih mjesta.

Fructal je u posljednje četiri godine sustavno povećavao tržišne udjele na svim strateškim tržištima paralelno s povećanjem profitabilnosti. Zastarjelo poduzeće s dobrim potencijalom zbog snage robne marke iz prošlosti je Kavšeku uspjelo pretvoriti u suvremeno, poslovno uspješno poduzeće s dobrom kadrovskom ekipom.

Unatoč krizi u cjelokupnoj kategoriji pića, Fructal svake godine poboljšava poslovne rezultate i zadržava vodeću poziciju u industriji pića u JI Europi s 370 članskim kolektivom u Sloveniji i 70 članskim kolektivom u Makedoniji, ističe se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here