Konferencija za medije Badela 1862 povodom anonimnih optužbi za loše poslovanje tvrtke

Uprava Badela 1862 neugodno je iznenađena anonimnim pismom koje su potpisali neimenovani “Radnici i mali dioničari društva Badel 1862” a u kojem je u javnost plasiran niz neistina o otpuštanju zaposlenih, knjigovodstvenim manipulacijama vrijednošću imovine, neplaćanju obveza državi, dobavljačima i kooperantima i bankama, te kašnjenju plaća radnicima.

To je na konferenciji za medije, održanoj 29. svibnja 2012. godine u Zagrebu, kazao predsjednik uprave Badela Srđan Oreb napomenuvši kako se nadao da će se ulaskom države u vlasničku strukturu Badela primiriti dvije struje u tvrtki koje su se vođene ambicijama borile za prevlast, ali da se to očito nije dogodilo. Novinarima je također podijeljen informativni materijal u kojem se demantiraju navodi iz anonimnog pisma.

“Ne znamo tko stoji iza pisma, no od njega su se ogradili mnogi radnici i mali dioničari, a ne vjerujemo ni da bi konkurencija učinila tako nešto jer im to nije svojstveno. Bivši predsjednik Uprave Badela Anto Perković i njegova Udruga malih dioničara Badel Badelovcima također je kazao da nisu autori pisma, jer da jesu onda bi se i potpisali. Ovim je pismom i stavljanjem Badela u kontekst stečaja kompaniji nanesena velika šteta. Točno to bi učinio onaj tko želi obezvrijediti tvrtku i kupiti je za kunu”, kazao je Oreb.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *