Kuehne + Nagel obilježio 20 godina poslovanja u Hrvatskoj

219

kuehne-nagel-konferencijaLogistička kompanija Kuehne + Nagel danas je u zagrebačkom hotelu Esplanade velikom proslavom za partnere i zaposlenike obilježila 20 godina poslovanja na hrvatskom tržištu, a tim je povodom održana i prigodna konferencija za medije.

“U ovih 20 godina kontinuiranim smo radom uspjeli proširiti ponudu naše usluge i poslovni volumen”, rekao je Bob Mihok, predsjednik uprave Kuehne + Nagel Eastern Europe AG izrazivši pritom svoje uvjerenje u budući razvoj hrvatske podružnice.

Tvrtka Kuehne + Nagel bila je prva inozemna špedicijska tvrtka koja je ušla na hrvatsko tržište nakon osamostaljenja zemlje. Danas je tvrtka na logističkom tržištu u Hrvatskoj rangirana među vodećima i sa svoja 133 stručnjaka nudi sve logističke usluge u avionskom, pomorskom, cestovnom i željezničkom prijevozu te ugovornoj logistici sa skladištem u Svetoj Nedelji površine 16.500 četvornih metara, rečeno je na konferenciji.

Kuehne + Nagel otvorio svoj prvi ured u Zagrebu 1992. godine nudeći uslugu zbirnoga kamionskog prijevoza, a godinu kasnije osnovana je druga podružnica u Rijeci kojom je uvedena usluga u pomorskom prometu.

Tijekom 1997. tvrtka  upotpunjuje svoj portfelj usluga avionskim aktivnostima otvaranjem ureda na zračnoj luci Pleso u Zagrebu.

“Danas je fokus stavljen osobito na logistiku za područje visoke tehnologije (high-tech), industrijske robe, robe široke potrošnje te na farmaceutsku industriju, nudeći prilagođene i specifične usluge, kao što su prijevoz robe visoke vrijednosti, prijevoz vangabaritnog tereta i dodatne usluge, poput co-packinga”, izjavio je Emil Justinić, direktor Kuehne + Nagel d.o.o. Hrvatska.

“Kako bismo osigurali visoku kvalitetu i učinkovitost za naše stranke, kontinuirano ćemo proširivati portfelj usluga i jačati svoju poziciju. Nadalje, koncentrirat ćemo se na razvoj aktivnosti u domaćemu i međunarodnom kamionskom prijevozu, spajajući Hrvatsku s našom mrežom od 38 zemalja u Europi, kao i na razvoj temperaturno kontroliranih usluga vezanih uz transport i skladištenje”, pojasnio je Justinić.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here