“Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Čakovcu

39

kupujmo-hrvatsko-midi4Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se sutra u Čakovcu na Trgu Republike od 10 do 14 sati.

U promotivnoj prodaji proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 109 tvrtki, odnosno poduzetnika, izvijestili su iz HGK.

Akcije će posjetiti međimurski župan Ivan Perhoč, dogradonačelnik grada Čakovca Zoran Vidović, gradonačelnik grada Preloga Dragutin Glavina, predsjednik ŽK Čakovec Rajko Šarić, saborska zastupnica Nadica Jelaš, povjerenik saveza samostalnih sindikata MŽ Franjo Veble i mnogi drugi.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” započela je 1997. godine, a već se treću godinu uz nju održava i akcija “Vrijedne ruke”.

“Već se dugi niz godina raspravlja o sigurnosti proizvoda na tržištu pa s ponosom možemo reći da su hrvatski proizvodi sigurni i kvalitetni. No ako govorimo o proizvodima koji su u samom vrhu svjetske kvalitete, onda su to nositelji znaka ‘Hrvatska kvaliteta’ koji jamči da se radi o proizvodu koji zadovoljava visoke standarde kvalitete i ‘Izvorno hrvatsko’ koji nose proizvodi s jedinstvenim osobinama koje uključuju i značajke hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije ili invencije. Akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ promovira sve kvalitetne hrvatske proizvode, ali i potiče proizvođače da teže izvrsnosti, pa tako i dobivanju ovih prestižnih znakova kvalitete”, rekao je direktor Centra za kvalitetu HGK Trpimir Župić.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here