“Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Kutini

kupujmo-hrvatsko-bjelovar-largeAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se u srijedu, 23. svibnja, u Kolodvorskoj ulici u Kutini od 09:00 do 16:00 sati.

U promotivnoj prodaji proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 104 tvrtke, odnosno poduzetnika, izvijestili su iz HGK.

Akcije će posjetiti županica Marina Lovrić Merzel te gradonačelnik Kutine Davor Žmegač.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” započela je 1997. godine, a već se treću godinu uz nju održava i akcija “Vrijedne ruke”.

“Već se dugi niz godina raspravlja o sigurnosti proizvoda na tržištu pa s ponosom možemo reći da su hrvatski proizvodi sigurni i kvalitetni. No ako govorimo o proizvodima koji su u samom vrhu svjetske kvalitete, onda su to nositelji znaka ‘Hrvatska kvaliteta’ koji jamči da se radi o proizvodu koji zadovoljava visoke standarde kvalitete i ‘Izvorno hrvatsko’ koji nose proizvodi s jedinstvenim osobinama koje uključuju i značajke hrvatske tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije ili invencije. Akcija ‘Kupujmo hrvatsko’ promovira sve kvalitetne hrvatske proizvode, ali i potiče proizvođače da teže izvrsnosti, pa tako i dobivanju ovih prestižnih znakova kvalitete”, rekao je direktor Centra za kvalitetu HGK Trpimir Župić.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *