“Kupujmo hrvatsko” sutra u Slavonskom Brodu

49

kupujmo-hrvatsko-stand-kupnja-midiAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se sutra, 30. svibnja, na Trgu I. Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu od 10 do 16 sati, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore koja je organizator akcija.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 113 tvrtki, odnosno poduzetnika.

Akcije će posjetiti župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, gradonačelnik grada Slavonskog Broda Mirko Duspara, zamjenik gradonačelnika grada Nove Gradiške Milan Mateša te mnogi drugi, navode iz HGK.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko“ započela je još 1997. godine kao ideja da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi s ciljem da budu označeni na uočljiv i poseban način te im se od tada dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko“ i “Hrvatska kvaliteta“.

Već treću godinu zaredom se u sklopu “Kupujmo hrvatsko“ održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva.

Akcija se ove godine održava pod sloganom “Kupujmo hrvatsko jer je hrvatski proizvod siguran proizvod”. Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobio 231 proizvod, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 122 proizvoda, navode iz HGK.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here