Kvartalna dobit LinkedIna se udvostručila

34

linkedin-logo-largePrihodi su u prvom tromjesečju porasli 101% u usporedbi s istim lanjskim razdobljem na 188,5 milijuna dolara, a neto dobit se također više nego udvostručila na 5 milijuna s 2,1 milijun

Društvena mreža usredotočena na poslovne kontakte je objavila da se dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju udvostručila, nakon čega je cijena dionica kompanija porasla 10 posto.

Prihodi su u prvom tromjesečju porasli 101% u usporedbi s istim lanjskim razdobljem na 188,5 milijuna dolara, a neto dobit se također više nego udvostručila na 5 milijuna s 2,1 milijun, javlja BBC.

Iz LinkedIna su izvijestili da je riječ o sedmom uzastopnom tromjesečju u kojem je rast veći od 100%. Dodali su i da će kupiti kompaniju za dijeljenje sadržaja SlideShare za 118,75 milijuna dolara.

Iz kompanije su rekli da će prihodi za cijelu godinu biti bolji od očekivanih te se nadaju da bi mogli iznositi 900 milijuna dolara, u usporedbi s ranije planiranih 860 milijuna.

Ova društvena mreža, koja ima više od 161 milijuna članova, zarađuje prodajući usluge i pretplatu ljudima koji traže posao i kompanijama koje zapošljavaju. LinkedIn je jedna od prvih društvenih mreža koja je svoje dionice ponudila javnosti. Cijena dionica te kompanije je gotovo 70 posto viša nego početkom godine i gotovo dvostruko veća od prošlogodišnje početne cijene od 45 dolara. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here