Nagrade za vina Iločkih podruma

49

ilocki-podrumi-principovac-traminac-largeKvaliteta traminca Iločkih podruma potvrđena je i nagrađena i ove godine na brojnim značajnim internacionalnim ocjenjivanjima vina.

Dosljednost kvalitete i posebnost sorte traminac, kao i vrhunskog brenda Principovac Iločkih podruma, oduševila je svjetske vinske znalce u Londonu, Parizu, Madridu i Bruxellesu, izvijestili su iz te vinarije.

U Madridu, na ocjenjivanju Bacchus, zlatom su se okitili Principovac graševina 2010. i Principovac traminac 2009., dok su ista vina ocjenjivači s prestižnog Decantera okitili broncom. Principovac traminac ledena berba 2008. u Madridu je ocijenjen zlatnom, a na Decanteru brončanom medaljom.

Traminac vrhunski 2009. Iločkih podruma pozlatio se na ovogodišnjem Monde Selection ocjenjivanju u Bruxellesu, a srebrom se okitio na ocjenjivanju Vinalies u Parizu, dok je na Decanteru ovo vino dobilo priznanje “commended”.

Ove medalje samo su potvrda konstantne kvalitete vina Iločkih Podruma koji su 2010/2011. bili najnagrađivaniji hrvatski vinski podrum, dok je Principovac traminac ledena berba 2007. bilo najnagrađivanije hrvatsko vino po izboru svjetske udruge vinskih pisaca i kritičara (WAWWJ).

Još je jedan kuriozitet vezan za traminac i Iločke podrume. Naime, navršava se 60-ta obljetnica krunidbe engleske kraljice Elizabete II, koja je u tu svrhu naručila 11.000 boca traminca iz Iločkih podruma. Engleski je dvor tako još u 20. stoljeću prepoznao kvalitetu i potencijal ovog osebujnog i posebnog vina iz Iločkih podruma, koje danas osvaja “vinoljupce” širom svijeta, poručuju iz Iločkih podruma.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here