Poreč u znaku vina i maslinovog ulja

40

vinistra-2012-izlozba-midiU Poreču je otvorena međunarodna izložba vina i vinarske opreme Vinistra 2012. Okupilo se više od 130 izlagača – vinara, uljara, proizvođača žestokih pića i hrane te gotovo jednako toliko stručnjaka iz svijeta eno-gastronomije.

Uz izložbeni prostor u sportskoj dvorani Žatika, izložbu će ove godine uvelike obilježiti rezultati strategije Brending Hrvatske kao vinske zemlje.

Vinistru organizira Udruga vinogradara i vinara Istre Vinistra, pod pokroviteljstvom Istarske županije, Grada Poreča, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula.

Vinistru su otvorili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te ministar turizma Veljko Ostojić uz domaćine istarskog župana Ivana Jakovčića, predsjednicu HGK za Istru Jasnu Jaklin Majetić i gradonačelnika Poreča Edija Štifanića.

Tradicionalni je gost Vinistre i bivši predsjednik Stjepan Mesić. Vinistra više nije, naglasio je župan Jakovčić, samo vinska priča Istre nego cijele zemlje i prijatelja koji dolaze na festival vina.

U sklopu Vinistre održat će se niz predavanja i panela među kojima i ono na temu “Brending Hrvatske kao vinske zemlje” koje će održati međunarodni stručnjak Tony Hodges. Poseban panel bit će posvećen vinskom turizmu, na kojem će govornici argumentirati stav da je vino pokretačka poluga gospodarskog razvoja Istre. (HRT, Večernji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here