Tomislav Mamić: Od Keruma sam preuzeo deset trgovina, ali ne i dugove

58

tommy-prodajni-objekt-ftdNakon napisa o tome da je od Željka Keruma, splitskog gradonačelnika i svog dojučerašnjeg partnera u Narodnom lancu trgovina (NTL-u) kupio sve njegove trgovine i preuzeo dugove, Tomislav Mamić, vlasnik trgovačkog lanca “Tommy”, odlučio je javnosti objasniti o kakvom je poslu riječ.

Mamić, koji rijetko daje izjave za medije, objašnjava kako ima potrebu iznijeti istinu, kako javnost više ne bi špekulirala s poluinformacijama.

– Ne preuzimam kompletnu “Kerum” trgovinu. Uzeli smo deset Kerumovih supermarketa većeg formata, kakav je i bio dogovor s Kerumom, kao našim strateškim partnerom. Nije, dakle, istina da Kerum prodaje sve svoje markete, već i dalje djelomično ostaje u trgovini. I naše će dvije firme, prema dogovoru, dalje zajednički nastupati prema domaćim i stranim dobavljačima kako bismo postigli što bolje uvjete i što nižu cijenu robe.

Radi se o marketu u Koteksu, onome u Jokeru, na Brdima, u Doverskoj ulici i na Dražancu, te marketima u Starom Gradu, Rijeci, Šibeniku i Dugom otoku.

Tvrdi da njegove dugove nije preuzeo.

– Nema nikakvog preuzimanja dugova. Prema dogovoru, Kerumu smo platili opremu, inventar i zatečenu robu u marketima, te, kao što sam rekao, u slučajevima gdje je Kerum bio vlasnik prostora, platili smo i taj prostor. (Slobodna Dalmacija)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here